10 vrućih trendova uređenja interijera za jesen/zimu 2019.

Listovi polako počinju opadati, dani su sve kraći što znači da je vrijeme da napravimo reviziju trenutno popularnih trendova uočenih na društvenim mrežama! Ove fotografije otkrivaju neke nove obrasce u uređenju interijera. Naime, možda vas upravo današnji primjeri inspiriraju da se i sami okušate u promjeni stila vašeg životnog prostora ove jeseni i zime. Prostori su dizajnirani suvremeno i većina njih ilustrira povratak tamnih boja. Paun plava, duboka crvena i crne kuhinje vrući su trend, ali ne brinite ako zvuče previše tamno za vas – lijepa ružičasta i zelena su također u trendu.

M&S
1. PAUN PLAVA

Snažan izgled ove boje lako se može kombinirati sa svjetlom bojom poput milenijske ružičaste, kao što se vidi ovdje. Možete koristiti duboku nijansu plave za zavjese u kombinaciji s okerom i cvjetnim uzorcima. Izvrsno pristaje uz tamno drvo, ali i svježe cvijeće  koje će unijeli prirodu u interijer.

JOHN LEWIS & PARTNERS

 

2. CRNI NAMJEŠTAJ

Crna je boja uvijek poželjena u interijerima. Elegantna je, sofisticirana i nenametljiva pa ju jednostavno možemo upariti s gotovo svim bojama i namještajem. Ove ćemo je godine sve češće viđati na namještaju, posebno u kuhinji i blagovaonici. Predviđa se da će mala crna stolica krasiti mnoge blagovaonice ove jeseni. Mi nemamo ništa protiv, a vi?

VERY
3. UGODNI SLOJEVI

Budući da se hladne noći polagano uvlače u naše sobe, vrijeme je da se ugodno ušuškamo. Ovaj šarmantni trend karakterizira topla jesenska paleta jantar nijansi pomiješanih s mahovinom i zelenilom. Namještaj je bezvremenski i klasičan, pogotovo kada je uobličen udobnim tekstilom i dodacima. Jedan od najboljih načina za postizanje ovog ugođaja je pomoću puno lijepih tekstura i tople  nijanse jantara. Volimo ideju da se dvije ili tri prostirke međusobno preklapaju kao što se vidi ovdje, jer u sobu unose ugodan osjećaj.

H&M HOME
4. SVE U NEUTRALNIM TONOVIMA

Ovaj je trend idealan za sve koji nisu ljubitelji dominantnih boja. Elegantan je i sofisticiran i jako stilski. Za postizanje željenog efekta možete koristiti upečatljivu rasvjetu organskog oblika kao žarište oko kojeg ćete uskladiti ostale elemente za ujednačen izgled. Mogu to biti tonovi zobenih pahuljica upareni s toplim tamno narančasti bojama za savršen izgled.

MADE
5. RUŽIČASTA I ZELENA

Ovaj je lijep trend idealan za mračne i tmurne zimske mjesece koji su pred nama. Nijanse ružičaste i zelene izvrsno idu zajedno, a možete ih koristiti u obliku pozadine ili investirati u dodatke poput vaze, jastuka ili prekrivača. I kao dodatni bonus, tapeta s printom palme također je vrući trend!

NEXT HOME

 

6. NEKA SJA

Trend ukrašavanja u bojama zlata, mjeda ili bakra ne jenjava. Ako volite sve što sja zasigurno nećete pogriješiti ako odaberete stol i stolice sa zlatnim nogama ili svjetiljku u boji bakra. Bitno je samo da ne pretjerate.

IKEA

 

7. VLADAVINA LJUBIČASTE

Stvorite prekrasno i privlačno okruženje hrabrim bojama. Ljubičasta je jedna od tih boja i bit će prisutna u velikoj mjeri u nadolazećim sezonama. Luksuzni tonovi ljubičaste zaista su osmišljeni kako bi zaslijepili, a stvaraju dramatično, ali jednako ugodno raspoloženje u kući. Odaberite jedan ključni komad poput ove elegantne sofe i neka vam bude zvijezda dnevne sobe. Koristite sivu i šumsku zelenilu za potpuni izgled.

SAINSBURY’S HOME

 

8. RETRO GRAFIKA

Jedan od najbržih i, često, ne, najboljih načina da pratite trendove je da napravite male promjene poput nabavke nove posteljine i ulaganja u nekoliko novih posuda s biljkama – bez velikog preuređenja! Budući da je retro izgled i dalje popularan, ova grafička posteljina čistih linija i geometrijskih oblika nadahnuta je Bauhaus pokretom, može biti lijep dodatak vašem jesenskom uređenju.

CROWN PAINT

 

9. STUDIO STAROG UMJETNIKA

Jedan od trendova za jesen / zimu je “pigment” za zid nadahnut ateljeom starog majstora gdje se boja svodi na čestice i pigmente. Ovaj se izgled odnosi na teksture, posebno na postizanje luksuznog izgleda baršuna i reflektirajućih metala kako bi se stvorio raskošan ambijent. Eksperimentirajte s bojama, dodajte metalik nijanse i igrajte se sa slojevima i teksturama – tretirajte svoje zidove poput platna!

HARVEY JONES

 

10. CRNE KUHINJE

Da, crna se vratila i u 2020. će krasiti naše kuhinje! Ljudi su izgleda hrabriji nego prije. Ne samo da zelene nijanse, potiskuju hladne  sive tonove već vidimo sve više i više crne. Crna u prostor unosi sofisticiranosti, dozu dramatičnosti i dubine, pogotovo kada je upotpunjena metalnim dodacima i dobro pozicioniranom rasvjetom.

Ključ uspjeha je uspostavljanje ravnoteže, kao što možete vidjeti ovdje, zidovi i strop su bijeli, radna ploča je mramorna, a pod ima tople tonove, dok svjetlija nijansa drva koja se koristi na otoku zaista podiže cjelokupni izgled.

Jutarnji.hr