3 knjige koje morate pročitati prije nego što izađe filmska verzija

U posljednjih par mjeseci 2019. godine očekujemo nekoliko filmskih poslastica koje su bazirane knjigama, bilo suvremenim bestsellerima ili klasicima nekih prošlih vremena. Prije nego što pogledate filmove koji izlaze na jesen i zimu, predlažemo da pročitate knjige, ponovite gradivo i stvorite vlastita očekivanja za njihove ekranizacije.

Češljugar, Donna Tartt

Češljugara smo progutali gotovo u jednom dahu (usput, knjiga je poprilično dugačka), a otkad su izašle prve najave za film s Nicole KidmanSarah Paulson i FinnomWolfhardom, jedva čekamo vidjeti ovu ekranizaciju. Roman je inače 2014. godine osvojio Pulitzerovu nagradu za fikciju, stoga od filma isto očekujemo odlične rezultate. Knjiga prati životnu priču Thea Deckera, vodeći nas na uzbudljivo putovanje kroz njujorški Upper East Side i misteriozne antikvarijate Greenwich Villagea, preko blještavog Las Vegasa do amsterdamskih kanala. Napeti roman obračunava se s važnim temama poput ljubavi, umjetnosti, odrastanja, gubitka, opsjednusti i preživljavanja. Učinite si uslugu i sljedeća knjiga koju otvorite neka bude Češljugar.

View this post on Instagram

A look into #TheGoldfinch ? September 13th xx

A post shared by Nicole Kidman (@nicolekidman) on

Male žene, Louisa May Alcott

Otkad je prije nekoliko dana izašao prekrasni trailer za adaptaciju ovog klasika, koji bi trebao izaći na Božić, internet ne može doći k sebi. Među glavnim ulogama našla su se imena poput Emme Watson, obožavanog Timothéea Chalameta i Meryl Streep, a mi si na popis obvezne lektire do kraja godine definitivno stavljamo ovaj legendarni roman američke spisateljice Louise May Alcott. Preporučamo da i vi učinite isto.

Milion komadića, James Frey

Originalno predstavljena kao Freyova autobiografija, ova knjiga izazvala je velike kontroverze u književnim krugovima kad se uspostavilo da je priča djelomično izmišljena. To inače možda ne bi izazvalo nikakav problem da se knjiga ne bavi osjetljivom tematikom ovisnosti i osobnim metodama kojima ju je Frey uspješno nadvladao. Bilo kako bilo, knjiga je bila svojevremeni bestseller, a filmska adaptacija donosi velika imena poput Billyja Boba Thorntona i Charlieja Hunnama.

Elle.hr