7 najvećih modnih tredova koji će obilježiti jesensku sezonu

Svaka nova sezona donosi nove trendove. I dok će se neki trendovi iskristalizirati na uličnoj pisti tek nakon početka sezone, modna pista već je istaknula neke nove trendove koji će vladati ove jeseni. Od romantičnih kreacija do komada inspiriranih muškim ormarom, i nadolazeća sezona donosi raznolikost krojeva i silueta, boja i uzoraka. Osim novih i neočekivanih komada, stari jesenski klasici vraćaju unutar jesenskih kolekcije. Ipak, nova sezona donosi im trendi pomak i novi izgled unutar zanimljivih dekonstrukcija njihovih poznatih linija.

Uz klasične krojeve s novim detaljima, igrom linija i materijala stvoreni su sasvim novi komadi. Umjetnost je još jednom poslužila kao inspiracija mnogim dizajnerima, baš kao što su se zelena boja i sjaj metalik nijansa te meko pletivo i koža istaknuli kao omiljeni odabiri boja i materijala.

MODNI TRENDOVI KOJE ĆEMO OBOŽAVATI OVE JESENI

U zagasite tonove, jesen će unijeti i dašak svježine u jarkim i pastelnim nijansama među kojima se zasigurno ističe zelena boja. Nakon igre jednostavnih linija unutar prugastog uzorka u toploj sezoni, jesen će igru linija nastaviti unutar jednako svestranih kariranih i životinjskih uzorka. Lanene haljine zamijenit će modeli od satena i baršuna s detaljima od čipke koja će odlično izgledati spojena s pletivom i grubim teksturama jesenskih materijala. Jesenski modni trendovi istaknuli su i nekoliko modnih dodataka među kojima će kao najveći trend istaknuo onaj najmanji – mini torbe.

Sedam trendova koje su najavile modne revije velikih modnih kuća, ali i prve kolekcije high street brendova donosimo u nastavku.

NIJANSE ZELENE

Jil Sander
Zara

PLETIVO, PLETIVO, PLETIVO

N°21
Mango

ASIMETRIJA

Self-Portrait
Warehouse

UMJETNOST U ORMARU

Valentino
Sass&Bide

MODNI KLASICI S POMAKOM

J.W. Anderson
COS

VISOKI SJAJ METALIK BOJA

Alberta Ferretti
Zara

MINI TORBE

Salvatore Ferragamo
Uterque

Journal.hr