Alanis Morissette se nakon deset godina vratila na scenu i predstavila novu pjesmu

Vijest da se nakon deset godina na scenu vratila Alanis Morissette aktuelna je u svjetskim medijima.

Pjevačica koja se proslavila krajem devedesetih objavila je pjesmu “Reasons I Drink”, koju je na YouTubeu poslušalo 15 hiljada ljudi. Mnogo je onih kojima je nedostajao glas Alanis Morissette i koji su jedva čekali neku novu pjesmu.

Lijepa 45-godišnja pjevačica je potpuno promijenila imidž i mnogi je nisu prepoznali. Ove godine rodila je treće dijete sina Wintera. Pjevačica i šest godina mlađi reper umjetničkog imena Souleye imaju i osmogodišnjeg sina Evera te dvogodišnju kćerku Onyx.

Kanadska kantautorica potvrdila je da će krenuti i na svjetsku turneju povodom 25. godišnjice izlaska albuma kojim se proslavila širom planete. Otkrila je da će nastupati, kao i nekad, s Elizabeth Faer i grupom Garbage.

Prva turneja posvećena albumu Alanis Moriset “Jagged Little Pill” održana je 1998. godine, tri godine nakon objavljivanja izdanja s hitovima “Ironic”, “You Oughta Know”, “Hand in My Pocket” i “Head over Feet”. Nakon izlaska čuvenog albuma Alanis će, u istom društvu, podsjetiti fanove na pjesme s albuma koji joj je donio svjetsku slavu.

Žene.ba