Beyonce se posvetila pčelarstvu, proizvede stotine staklenki meda godišnje

Popularna pjevačica Beyonce ima novi biznis. Naime, Queen B otkrila je da na svom imanju ima dvije velike košnice od kojih za privatne svrhe proizvede stotine staklenki meda godišnje.

Posjeduje oko 80. 000 pčela.

Ova 39-godišnja pjevačica kazala je da se pčelarstvom počela baviti zbog svojih kćere Blue Ivy i Rumi kojima med pomaže da prevladaju teške simptome.

“Znam da zvuči malo random, ali imam dvije košnice. I to prave. Već ih neko vrijeme imam na imanju. Imam oko 80.000 pčela i napravimo stotine staklenki meda godišnje. Pčelarstvom sam se počela baviti jer moje kćerke imaju strašne alergije, a med ima nebrojena ljekovita svojstva”, pojasnila je pjevačica.

Pčelarstvo nije jedini poslovni poduhvat ove velike zvijezde. Naime, ona ima potpuno vlasništvo nad svojom muzikom, filmovima i modnim brendom Ivy Park.

“Posjedovanje mojih filmova, linije odjeće i muzike mi je važno. Vaše pjesme, vaš imidž i način poslovanja ne moraju biti stvoreni s komercijalne ili muške tačke gledišta. Možete sami odlučiti kako izgleda uspjeh. Biti broj jedan ne znači bolju kvalitetu. A komercijalni uspjeh zasigurno ne garantuje utjecajnost”, objašnjava Beyonce.

Također je objasnila svoju nepokolebljivu predanost svim projektima.

“Potrebno je ogromno strpljenje da bi se sarađivalo sa mnom. Moj proces je zamoran. Nekoliko puta pregledam svaku sekundu snimke i znam je unazad i naprijed. Pronađem svaku trunku magije i onda je dekonstruišem. Nastavljam graditi više slojeva i ponavljam ovaj postupak uređivanja mjesecima. Neću popustiti dok ne postigne svoj puni potencijal”, kazala je pjevačica u intervjuu za britanski magazin Vogue.

Žene.ba