Billie Eilish otkazuje modnu kolekciju zbog optužbi za plagijat

Izgleda da je Billie Eilish nakon skandala s plagiranim spotom za hit Bad guy opet upletena u slični problem. Naime, pjevačica je u suradnji s markom Siberia Hills stvorila i prodavala merchandise s grafikama koje su gotovo identične radovima japanskog umjetnika Makoto Kurokawe. S obzirom da Kurokawa ima preko 45 tisuća followera na instagramu, nije dugo trebalo da neki od fanova uoči frapantnu sličnost. Pjevačica je promptno reagirala i odmah otkazala suradnju te povukla sve proizvode iz kolekcije s digitalnih polica. Svi fanovi koji su već kupili neki proizvod mogu dobiti povrat novaca. Kolekcija je bila inspirirana japanskim mangama te je uključivala široke majice, trenirke s kapuljačama i modne dodatke koji odražavaju Billiein specifični stil.

View this post on Instagram

thank you for having me @chanelofficial

A post shared by BILLIE EILISH (@billieeilish) on

Svu odgovornost za plagiranje preuzela je kuća Siberia Hills, izjavivši na Instagramu da se ispričavaju talentiranom umjetniku za preuzimanje njegovih djela bez dozvole te da Billie i njezin tim nisu bili svjesni krađe intelektualnog vlasništva.

Brzu i pozitivnu reakciju iz tima Eilish pohvaljujemo jer kopiranje bez prava je jedna od najvećih pošasti ere društvenih mreža te trebamo podupirati svaku inicijativu otpora, poput rada one trenutno najpopularnije – Diet Prade.

Elle.hr