Budite sam svoj stručnjak: Nekoliko trikova kako da pravilno odrežete šiške

Osim nove boje kose, postoji još jedan detalj koji u potpunosti može promijeniti vaš izgled, a to su šiške. Iako je preporuka da se za takav poduhvat prepustite spretnim rukama frizera, ukoliko ste nestrpljivi i volite se igrati kosom, budite sam svoj majstor.

Svoje šiške možete odzrezati kod kuće uz nekoliko trikova, a izgledat će kao da je to učinio profesionalac. Osim štednje vremena i novca, tako šiške možete konstantno držati na idealnoj dužini.

Savjete kako to odlično napraviti sam otkrio je britanski frizer Nathaniel Hawkins. On je kazao da je nebrojeno puta svjedočio brzopletim potezima svojih mušterija te da je on morao popravljati stvar.

Prije svega, važno je kupiti ili posuditi od nekoga prave makaze za šišanje kose, a ne rezati je makazama za papir. Neadekvatne makaze mogu, kako kaže, “žvakati” dlake, odnosno ne odrezati šiške kako treba.

Također, vrlo je važno osušiti kosu prije rezanja, jer mokra može izgledati duže i tada postoji opasnost da odrežete previše. Šiške prvenstveno isfenirajte i počešljajte običnim češljem koji ih neće previše izravnati, prenosi Klix.

Zatim pogledajte koliko centimetara želite odrezati, a potom šiške stavite među prste i odredite koliko ćete odrezati. Režite ih pod uglom, a ne ravno, kako većina ljudi radi. Znači, uzimajte među prste pramen pa odrežite koliko ste planirali. Režite tako da stvorite blagi prelaz, da šiške nemaju oštru liniju reza.

Umjesto prstima, kosu možete držati i pomoću češlja, tako će vam biti lakše jer kosa neće bježati, odnosno stajat će stabilnije tokom šišanja.

Žene.ba