Deset znakova koji pokazuju da vam je veza osuđena na propast

Stručnjak za ljubavne veze Sylvia Smith je za portal marriage.com napisala članak u kojem otkriva deset stvari po kojima se može zaključiti da neka ljubavna veza neće potrajati.

Čak i ako se dvoje ljudi voli, tvrdi Sylvia, postoje stvari koje pokazuju da veza nema budućnost i da je treba prekinuti.

Niste srećni

Ovo je najvažnije, tvrdi Sylvia. Trebalo bi da prekinete vezu ako ste često tužni i ako osjećate da biste bili srećniji da niste u toj vezi.

Osjećate da nešto ne štima

Ovo je osjećaj koji se ne pojavi iznenada, nego traje duže vrijeme i ne treba se ignorisati.

Više je loših nego dobrih trenutaka

Ako se u nekim trenucima u vezi pitate treba li da prekinete zbog loših situacija koje su vam se dogodile, to je znak da treba to da uradite. Ako se svađate iznova oko istih stvari, teško je da će se nešto promijeniti, tvrdi Smith.

Veza se promijenila i to ne nabolje

Možda vam treba malo distance od partnera ako se dinamika vaše veze promijenila nagore. Sylvia savjetuje da pokušate provoditi manje vremena s partnerom kako biste uvidjeli kako vam je kada niste često zajedno.

Nedostatak efektivne komunikacije

Komunikacija je najvažniji dio svake veze. Ako mislite da ne razgovarate s partnerom onoliko koliko bi trebalo ili ako gotovo svaki vaš razgovor vodi svađi, to je loš znak za budućnost vašeg odnosa.

Trebate više prostora nego ranije

Ako osjećate da vam treba više prostora, to znači da vam je bolje kada vrijeme provodite sami i da vrijeme provedeno s partnerom nije dovoljno kvalitetno.

Partner vas sve više iritira

Ako se razljutite na svaku drugu stvar koju vaš partner napravi, to nikako ne može biti dobar znak. Ponekad i ne mora postojati razlog za ljutnju, što znači, kaže Sylvia, da se veza ne odvija kako bi trebalo.

Mislite da biste s nekim drugim bili bolji par

Osjetite li da biste s drugom osobom bolje funkcionisali u ljubavnoj vezi i razmišljate o tome, to je znak da vam partner nije dovoljno dobar. Ovakve misli će vas samo udaljiti jedno od drugoga.

Osjećate se manje vrijednim

Iako je teško, svaka osoba treba da cijeni svoje vrijeme i shvati da veza, ako ne donosi nikakvu vrijednost vašem životu, onda ne bi trebalo ni da postoji. Niko ne bi trebalo da se osjeća manje vrijednim zbog loše ljubavne situacije.

Manjak truda

Ako se vi trudite da veza opstane, a vaš partner to ne čini onoliko koliko i vi, to znači da nemate iste osjećaje jedno prema drugome, kaže ekspertica. Ako vaš partner nije zainteresovan za vezu koliko i vi, treba to da okončate.

Žene.ba