Dua Lipa: Društvene mreže su plodno tlo za mržnju i uvrede

Pop zvijezda Dua Lipa istakla je da su društvene mreže plodno tlo za mržnju i uvrede. Ona je u razgovoru za BBC Breakfast pozvala korisnike da se ljepše ophode jedni prema drugima putem interneta i to za opće dobro zajednice.

“Ima dana kada uopće ne čitam komentare. S druge strane, ima i onih dana kada se možda osjećam malo ranjivije i tada krenem u potragu za stvarima koje ne želim vidjeti”, rekla je ova 24-godišnjakinja voditeljici Louise Minchin.

Isto tako, druge popularne mlade zvijezde poput Selene Gomez nedavno su izrazile zabrinutost zbog obrazaca ponašanja na društvenim mrežama, a glumica je opisala takvo ponašanje strašnim za svoju generaciju na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Cannesu.

Prošlog mjeseca je Dua Lipa, čije ime na albanskom jeziku znači “ljubav”, pozvala na bolju zaštitu mentalnog zdravlja u kreativnoj industriji, prenosi Klix.

Sada je priznala i to da joj je još uvijek zabavno i korisno koristiti “nevjerovatne” platforme poput Twittera i Instagrama, ali je podvukla kako se povremeno odjavi jer joj, kako navodi, bezlični trolovi uzrokuju uznemirenost.

“Smatram da društvene mreže mogu biti nevjerovatan alat i može biti zabavno dijeliti stvari, ali je istovremeno poligon za mržnju i uvrede. Ljudi se osjećaju kao da mogu reći šta god im je na umu, jer se kriju iza računarskog ekrana”, dodala je.

Žene.ba