Dugačka kosa opet je u centru pozornosti, a donosimo prijedloge kako je stilizirati

Govoreći o frizurama i novim trendovima koji nas očekuju u jesenskim danima, mnogima prvo na pamet padne bob – trend koji je već postao klasika, frizura koja ne poznaje sezone, već je poželjna u svakom godišnjem dobu, a mijenja se samo tekstura i dužina boba. Međutim, sve ljubiteljice duže kose ove će sezone doći na svoje jer u centar pozornosti dolazi upravo dugačka kosa u svim svojim oblicima. Modni su dizajneri u backstageu modnih pista pokazali svu njezinu raskoš i brojne načine njezina stiliziranja, a trendseterice su to prihvatile pa je Instagram, uz fotografije s modnih pista, postao odličan izvor inspiracije za nadolazeću sezonu.

Budući da više nema brige oko visokih temperatura i kose koja je “vječno” podignuta i svezana u rep, možete se prepustiti svoj raskoši jesenskih trendova, a dizajneri su nam pripremili mnoštvo toga. Lagani valovi u kosi i dalje se nalaze na beauty tronu kao jedna od najpoželjnijih frizura, a mogu se nositi s razdjeljkom po sredini ili na stranu, ovisno o tome što preferirate.

Iako su dugo vremena bili na beauty margini, cik-cak valovi vratili su se u modu, a dizajneri predlažu nove načine njihovog stiliziranja. Naime, umjesto da se cijela kosa stilizira u cik-cak valove, bolje je stilizirati samo nekoliko pramenova, odnosno jedan dio, a ostatak kose ostaviti ravnom – spajanjem nekoliko tekstura postići će se jedna od najpopularnijih frizura za ovu jesen.

dugačka kosa

Ako kosu želite podignuti, dizajneri i za to imaju prijedloge – visoki rep možete isplesti u pletenicu ili kosu jednostavno skupiti u niski konjski rep kojem će, umjesto gumice, poslužiti pramen kose i tako postići elegantan look nosiv u različitim prilikama.

Zavirili smo u fotografije backstagea modnih pista i pronašli odlične frizure koje mogu poslužiti kao inspiracija, kako za svaki dan, tako i za posebne prigode.

dugačka kosa
dugačka kosa
dugačka kosa
dugačka kosa
dugačka kosa
dugačka kosa
dugačka kosa
Journal.hr