Evo gdje smo najgladniji i gdje skupimo najviše kilograma

Ako radite ili ste ikada radili u uredu, velika je vjerojatnost da ste došli do zaključka kako vam nigdje nije toliko slatko nešto grickati kao na poslu. Ne znamo zašto, ali čini se da nas uredski posao nekako dodatno čini gladnima.

Ok, možda nismo doslovno gladni, ali definitivno imamo potrebu nešto grickati. Stalno! Neki kažu da je to zbog dosade, neki imaju neke totalno desete teorije, no tko god da je u pravu, jedno je sigurno – u pitanju su ekstra kalorije koje niko u životu ne treba.

person holding white iPhone 5s

A ako ste se ikada slučajno zapitali koliko kalorija unesemo na taj način, imamo rezultate istraživanja koje se pozabavilo upravo tim pitanjem. Riječ je o jako puno kalorija, a da budemo apsolutno precizni, riječ je o čak 100 000 dodatnih kalorija koje jedna žena unese tijekom godine dana. Da, 100 000 kalorija viška! Vjerojatno ste se zagrcnuli keksom koji grickate dok ovo čitate, ali nažalost je istina.

man holding cup filled with coffee on table

Svaka od nas u prosjeku će pojesti 135 keksa, 90 kriški kolača, 90 paketića nečeg slatkog i 45 krafni samo za vrijeme radnog vremena, bez pauze za ručak, tijekom jedne godine. Najčešće grickamo nešto oko 10,30 ujutro te 15,30 popodne, a ovim prehrambenim zločinima najskloniji smo petkom i ponedjeljkom. Petkom jer je praktički vikend, a vikendom se uvijek opustimo. A ponedjeljkom, pa naravno da zato što niko normalan ne može preživjeti taj odvratni dan bez nečeg slatkog!

pastry beside ceramic mug

 

Cosmopolitan.hr