Feng shui i ogledalo: Mjesto na koje ga ne smijete postaviti ako želite dobru energiju

Vjerovali u feng shui ili ne, niko ne može poreći prednosti sobe koja jednostavno ima dobar tok.

Iako svaki dizajner interijera sigurno ne prakticira ovu drevnu kinesku umjetnost, najvjerojatnije, barem djelomično, nesvjesno poštuje njezina načela jer često je feng shui zdrav razum kada je u pitanju uređenje interijera.

Na kraju, paziti na to da mjestu u kojem živite nije pretrpano i da ono što posjedujete održava ono što želite privući u vaš život nije toliko daleko od toga da imate dobro organiziran, miran i lijepo uređen dom.

Podsjetimo, feng shui je kineska vještina življenja i uređenja prostora stara više od 6000 godina prema kojoj u svoj život možemo prizvati pozitivnu životnu silu ako pravilno uredimo svoj dom.

Ogledalo je komad koji zadaje glavobolje čak i fensg shui majstorima.

Kada je u pitanju feng shui i uređenje doma, postoji jedan predmet čija uporaba zadaje glavobolje čak i feng shui majstorima – radi se o ogledalu.

Ogledala su predmeti koji reflektiraju i multipliciraju stvari u domu pa tako mogu proširiti prostor, ali i poduplati hrpu računa na vašem stolu. Osim toga, mogu ubrzati ili usporiti protok energije u vašem domu.

A kako ih pravilno postaviti? U nastavku pročitajte feng shui smjernice za postavljanje ogledala i budete li ih pratili možda ćete osjetiti kako loše vibracije napuštaju vaš dom.

ULAZNA VRATA

Za početak – postoji jedno mjesto koje stručnjaci nikako ne preporučuju za postavljanje ogledala, a to je ono nasuprot ulaznih vrata, ali i vrata općenito. Radije ga postavite na zid koji je na njih okomit.

Naime, ulazna vrata su primarno mjesto ulaska energije u naš dom, a zrcalo koje se nalazi tačno nasuprot njih toj energiji pokazuje izlaznu tačku.

TRPEZARIJA

Kada je u pitanju najbolja prostorija za postavljanje ogledala – stručnjaci vjeruju da je to trpezarija. Ona naime predstavlja našu sposobnost da zadržimo bogatstvo, a svi želimo da je to nešto što se reflektira malo više u našem životu.

KUHINJA

Što se tiče kuhinja, stručnjaci za feng shui tamo izbjegavaju postavljati ogledala, pogotovo ako su okrenuta prema pećnici, jer se vjeruje da taj položaj sa sobom donosi negativnu energiju.

Većina stručnjaka će vas, kada su u pitanju ogledala, upozoriti da dobro pazite što se u njima održava.

Ogledala su odličan izbor kada želite napraviti brzu promjenu i donijeti više svjetla, međutim morate se pobrinuti da se u njima odražavaju prekrasni prizori, a ne hrpe računa.

HODNIK

Ogledala u hodniku su općenito pozitivna stvar, osim kada su smještena na njegovo dnu gdje mogu usporiti protok energije.

Dnevna soba je među najboljim prostorijama za postavljanje zrcala

DNEVNA SOBA

Ogledala u dnevnoj sobi u pravilu okupljanja čine veselijima jer udvostručuju broj prisutnih ljudi. Međutim, mogu udvostručiti i negativnu energiju ako su gosti negativni stoga dobro pazite koga pozivate u goste.

KREVET I KAUČ

Još jedno mjesto za koje stručnjaci upozoravaju da nije dobro za ogledalo je iza, odnosno iznad kauča ili kreveta.

Kako je objasnila stručnjakinja za feng shui Marianne Gordon, teški, glomazni predmeti iznad kreveta, kauča ili fotelja ne dolaze u obzir jer feng shui se veže uz osjećaj sigurnosti, a teško se osjećati sigurnim kada vam nešto teško visi iznad glave.

SPAVAĆA SOBA

Saogledalima treba biti oprezan i u spavaćoj sobi. Spavaća soba općenito nije loše mjesto za ogledalo, ali ono na što trebate paziti je da ono nije okrenuto prema krevetu jer na taj način uzrokuje loš san i nemirne noći. Prema tvrdnjama nekih stručnjaka, može čak privući i treću osobu u vašu vezu.

Neki ljudi kao lokaciju za ogledalo u spavaćoj sobi odabiru unutrašnjost ormara – u tom slučaju morate paziti da je njegova unutrašnjost uredna jer zrcala udvostručuju prizor.

Ako imate ogledalo u sobi i loše spavate, jedan načn da provjerite utječe li ono na vaš san je da ga nekoliko noći zaredom pokrijete. Ako tih nekoliko noći vaš san bude bolji, razmislite o uklanjanju ogledala iz sobe.

Sa zrcalima u spavaćoj sobi budite oprezni

KUPAONICA

I na kraju što se tiče kupaonice – stručnjaci za feng shui preporučuju da izbjegavate postavljanje ogledala tačno preko puta vrata ili wc školjke.

Osim činjenice da se ogledalo postavljena nasuprot vrata smatraju lošom idejom u bilo kojoj prostoriji, također nije ugodno gledati se dok sjedite na zahodu.

Zadovoljna.hr