Fizička aktivnost važna je i tokom zime, uz nekoliko savjeta motivišite se za vježbanje

Niske temeprature, kiša i snijeg razlozi su zbog kojih mnogi ljudi preskaču trening i odlučuju ostati kući. Ipak, stručnjaci podsjećaju da je veoma bitno ostati u formi tokom cijele godine i savjetuju da vam preskakanje treninga ne postane praksa.

Osim toga, stručnjaci tvrde da će vam ovih nekoliko savjeta pomoći da se fokusirate na trening i u najhladnijim mjesecima.

Ako vam je mrsko da po kiši ili snijegu idete do teretane, zašto jednostavno ne biste odradili jedan lagan trening u udobnosti svog doma?

Postoji mnogo vježbi koje možete raditi bez ikakvih sprava koristeći samo težinu svog tijela. Naravno, za one koji više vole malo intenzivnije treninge stručnjaci preporučuju da prije dolaska zime nabave nekoliko tegova ili manjih sprava.

Osim toga, savjetuju da probate nešto novo. Sigurno postoji nešto što ste odavno željeli probati a nikada niste imali dovoljno vremena.

Zima je savršen period kada možete početi sa novim aktivnostima bilo da je to boks, borilački sportovi, joga ili čak penjanje na umjetne stijene. Nešto novo će vam sigurno dati dodatnu motivaciju da vježbate.

Umjesto da se sa društvom tokom zime nalazite po klubovima i kafićima, bolje vam je da zajedno idete u teretanu. Ovo je način da budete zdraviji, ali i da se dodatno zbližite.

Žene.ba