Gdje ljetovati sa skromnijim budžetom? Imamo 5 prijedloga

Ako tražite jeftin odmor na plaži ovog ljeta, trebate otići u Bugarsku i Tursku jer ove su destinacije već godinama u samom vrhu najpoželjnijih mjesta na kojima na najmanje novca dobijete najbolju uslugu i neponovljivo iskustvo. Upravo je objavljeno i istraživanje Post Office Travel Money Holiday Costs Barometera koji ponovno potvrđuje odličan status ovih destinacija.

@anja_polzer_official

Na ljestvici se gledalo na cijenu devet tipičnih prazničnih predmeta – šalicu kave, bocu lokalnog piva, čašu vina, bocu vode, kremu za sunčanje, sredstvo za zaštitu od insekata, ručak od dva slijeda za dvoje i večernji obrok od tri slijeda za dvoje s bocom vina kako bi se proizveli ukupni troškovi za odmor u svakoj europskoj destinaciji koja ima za ponuditi divne plaže i toplo more.

Iako rangiranje ne uključuje troškove letova ili smještaja, to daje predodžbu o ukupnim troškovima koje turisti imaju tijekom ljetovanja.

U nastavku smo izdvojili 5 najjeftinijih destinacija za odmor na plaži u Europi što može poslužiti kao dobar početak u planiranju ljetovanja.

@jovi_travel

SUNNY BEACH, BUGARSKA

Sunny Beach je odmaralište na bugarskoj obali Crnog mora. Poznat je po sportovima na vodi, pješčanim dinama i noćnom životu. Njegovu rivu obrubljuje duga pješčana plaža. U unutrašnjosti se nalaze paintball park, karting staza i vodeni park s brojnim toboganima. Marina za jahte nalazi se na sjeveroistoku. Na jugu, grad Nessebar ima drevne ruševine i Arheološki muzej s tisućljetnim posudama od keramike i bronce. Stoga ne čudi zašto ovo mjesto iz sezone u sezonu ima odlične ocjene posjetitelja koji svojim preporukama “dovlače” sve više i više novih posjetitelja.

@djsveta

MARMARIS, TURSKA

Marmaris je mediteransko turističko mjesto uz tursku rivijeru (poznatu i kao tirkizna obala) s vibrantnom šljunčanom plažom i dugom šetnicom uz more. Poznat je po živahnom noćnom životu u Bar Streetu, u kojoj se nalaze klubovi na otvorenom i glazbeni prostori. Marmaris je smješten u dolini između borovih šuma i čistog mora, popularnih destinacija za jedrenje i ronjenje.

@yakyshevaaa

ALGARVE, PORTUGAL

Algarve, najjužnija regija u Portugalu, poznata je po zapanjujućim plažama i golf igralištima. Bijela ribarska sela na liticama iznad pješčanih uvala pretvorena su u ljetovališta šezdesetih godina, a sada je središnja obala između Lagosa i Fara obrubljena vilama, hotelima, barovima i restoranima. Zapadna atlantska obala regije i oštra unutrašnjost manje su razvijeni.

@z_lust

COSTA DEL SOL, ŠPANJOLSKA

Costa del Sol je regija na jugu Španjolske, u Andaluziji, koja obuhvaća obalne gradove i zajednice uz obalu provincije Málaga. Costa del Sol se nalazi između dvije manje poznate obalne regije, Costa de la Luz i Costa Tropical.

@inspirationdelavie

KRETA, GRČKA

Kreta, najveći grčki otok, poznat je po svom raznolikom terenu, koji se proteže od sitnih pješčanih plaža u mjestu Elafonisi do Bijelih planina. Mt. Ida, najviša u nizu, dom je špilje Ideon, koja je bila rodno mjesto Zeusa, prema grčkoj mitologiji. Glavni grad, Heraklion, dom je poznatog Arheološkog muzeja Heraklion, u kojem su smješteni minojski artefakti i Knosos, naselje iz brončanog doba.

 

Journal.hr