Glumica otkrila da je silovana

Američka glumica Mira Sorvino ovog je tjedna govorila na konferenciji njujorškog guvernera Andrewa Cuoma s aktivistima pokreta Time’s Up, koji su se našli u glavnom gradu savezne države, Albanyju, kako bi podržali zakonsku inicijativu za bolju zaštitu žrtava silovanja, seksualnog napada i uznemiravanja.

Ova 51-godišnjakinja je već ranije istupala u javnosti vezano za optužbe za seksualno uznemiravanje, jednom povezano s producentom Harveyjem Weinsteinom, a drugi put je opisala kako ju je kao 16-godišnjakinju na audiciji za ulogu u filmu uznemiravao casting direktor.

 | Author: ProfimediaPROFIMEDIA.

No, ovom prigodom iznijela je informacije koje dosad nisu bile poznate. Taj je napad opisala kao ‘silovanje drugog stupnja’, što prema pravosudnom sustavu savezna države New York označava kada odrasla osoba ima seksualni odnos s maloljetnikom ispod 15 godina, ili osobom koja nije u stanju dati svoj pristanak.

Dodala je kako je Me Too pokret, koji ohrabruje žrtve zlostavljanja da progovore, predivna inicijativa no također je u njoj izazvao emocionalne probleme od prisjećanja prethodnih traumi. Glumicu je, pošto je dala iskaz i rasplakala se, tješio njujorški guverner Andrew Cuomo.

Story.hr