Gucci za 1.400 dolara prodaje kombinezon koji izgleda kao da ste se uprljali u vrtu

Luksuzni brend Gucci objavio je kolekciju za jesen i zimu 2020. godine i posebnu pažnu privukao je jedan njen dio. Naime, riječ je o kombinezonu od teksasa koji je dizajniran tako da na sebi ima “mrlje od trave” na koljenima i stražnjici i izgleda kao da ste radili u vrtu.

 

The New York Post piše da ovaj komad odjeće djeluje “dotrajalo” i “iznošeno” i upravo zbog takvog izgleda mnoge će vjerovatno iznenaditi cijena da košta 1.400 američkih dolara.

“Hlače širokih nogavica napravljene su od organskog pamuka i posebno tretirane kako bi se dobio efekt mrlja”, stoji u opisu proizvoda.

Foto: Gucci

Foto: Gucci

 

Osim kombinezona, Gucci je objavio još nekoliko proizvoda iz iste kolekcije koji također imaju “upečatljive” mrlje, među kojima su i farmerke koje koštaju nešto više od 760 američkih dolara.

Brend je na svojoj internetskoj stranici naveo da su ovi komadi dio kolekcije za jesen i zimu 2020. te da su s njom željeli postići “grunge stil” koji je inače protiv tradicionalnih koncepata glamura i ljepote.

Foto: Gucci

Foto: Gucci

 

Nakon predstavljanja kolekcije, uslijedile su i brojne kritike na račun ovog brenda.

Naime, nekadašnja stanovnica New Yorka, vlasnica mljekarske farme Villa Villekulla iz Vermonta rekla je da je najviše novca do sada potrošila na par izoliranih Carharttovih kombinezona (čija cijena počinje s oko 70 dolara). Shodno tome, dodala je da bi znala šta treba učiniti s Guccijevim setom.

“Da imam par takvih, stavila bih ih na eBay i novac od prodaje iskoristila za kupovinu opreme a žito i mliječne proizvode. Do tog novca nije lako doći kad ste farmer”, kazala je Villekulla.

Foto: Gucci

Foto: Gucci

 

Dodala je i to da mrlje nisu postavljene na mjestu.

“Izgledaju previše nisko na nozi i za taj novac su to trebali vjerodostojnije uraditi ako su željeli da komadi odjeće izgledaju autentično”, navela je.

Također, ukoliko ovakve mrlje nisu u vašem stilu, Gucci ima u ponudi i vuneni džemper namjerno “prošaran” kapljicama naftalina u vrijednosti od 577 dolara, prenosi Klix.ba.

Žene.ba