Gwen Stefani otkrila svoje beauty navike koje je čine duplo mlađom

Teško je povjerovati da popularna pjevačica Gwen Stefani ima 50 godina uzimajući u obzir njen mladalački izgled. No, nedavno je otkrila kako su za to zaslužni redovni fitnes treninzi, pravilna ishrana, ali i pravilna njega kože.

Jedna od njenih beauty navika je da uvijek skida šminku kada krene na spavanje, piše Women’s Health.

“Bilo mi je teško kad sam bila mlađa jer sam uvijek bila u autobusima dok sam putovala, doslovno sam prala lice flaširanom vodom. Ključ je da lice održite čistim noću”, kazala je pjevačica svojevremeno.

Osim toga, jede vegetarijansku dijetu. Nije tajna da dijeta doprinosi tome da vaša koža dobro izgleda. Gwen je otkrila da je vegetarijanka od 12. godine, ali njen dugogodišnji dečko Blake Shelton ne slijedi istu dijetu.

Osim toga, pjevačica smatra da je najbolji način da se pobijedi umorna koža spavanje, ali priznaje da imatI dobar san nije uvijek lagano postići.

Iako je ljubitelj šminke, Stefani također voli osjećaj čistog lica. Kada je bila član žirija u “The Voiceu”, ponekad joj je dan bio dug. Često je znala oprati šminku i našminkati se ponovo kako bi imala onaj svježi osjećaj lica.

Žene.ba