Hoće li mala plava haljina postati novi modni klasik Carrie Bradshaw?

Kako u New Yorku traje snimanje nastavka serije “Seks i grad”, na internetu se svakodnevno pojavljuju fotografije sa seta, a posljednja objavljena, koja prikazuje Carrie u elegantnoj plavoj haljini, podigla je prašinu te se fanovi pitaju može li ova verzija zamijeniti kultnu “Carrie” malu crnu haljinu.

Pored beskrajno mnogo komada odjeće iz originalne serije “Seks i grad” koje su fanovi zapamtili, postoji jedna posebna haljina koja se ističe.

Mala crna haljina koju Carrie Bradshaw nosi u drugoj sezoni, obilježila je seriju. Zajedno sa visokim štiklama i vintage Gucci torbom – naizgled jednostavna haljina postala je jedan od najboljih izgleda “Seksa i grada” svih vremena, prenosi Klix.ba.

Teaseri novog dijela “And Just Like That” – koji se trenutno snima u New Yorku – ukazuju na to da je u pripremi još jedna potencijalna “Carrie haljina”. Za razliku od tamne verzije iz 90-ih, nova verzija iz 2021. dolazi u elegantnoj svijetloplavoj nijansi.

Haljina dizajnerice Norme Kamali je također nešto duža: završava tik ispod koljena, dok je original bio odvažnog mini kroja.

Snimci iza kulisa prikazali su glumicu sa kolegom Johnom Tenneyjem ispred glamuroznog restorana Au Cheval u centru Manhattana. Uz malu plavu haljinu nosila je sjajne sandale, dok je kosu pokupila u čvrstu punđu.

Do sada su mišljenja o novoj seriji bila različita – ne samo zbog činjenice da je Samantha (Kim Cattrall) odsutna već je i Carrieina odjeća bila u središtu rasprava. Fotografija izdanja u haljini Forever 21 proglašena je “skandalom”, dok su drugi tvrdili da Carrie nije ostarila tako moderno kako su se nadali.

Žene.ba