Iskreni kreativci: 10 zanimljivosti o osobama rođenima u oktobru

Osobe rođene u oktobru vrlo su romantični, ali i vrlo odgovorni poslovni ljudi. Donosimo deset zanimljivih činjenica o osobama koje su rođene u ovom mjesecu.

1. Sportski su nastrojene
Kao i osobe rođene u septembru, osobe rođene u oktobru isto su vrlo sportski tipovi. Naime, što je više majka tijekom trudnoće izloženija ljetnim sunčevim zrakama, to će više pogodnosti vitamina D utjecati na njezino još nerođeno dijete. Upravo je jedna od tih pogodnosti rast kostiju i mišića.

2. Njihov je cvijet rođenja neven
Neven je biljka koja može narasti do 60 centimetara i koja je cijenjena zbog svoje ljekovite moći. Tako se neven često koristi za ublažavanje posjekotina, opeklina, rana i čak za ugriz ili ubod insekta.

3. Romantične su
Osobe rođene u oktobru vrlo su šarmantne te čine jako dobre romantične partnere. Njima vlada Venera, stoga one stvaraju sklad te su poznate kao “mirotvorci”.

4. Ili su vage ili su škorpioni
Oni koji su rođeni prije 24. oktobra po horoskopu su vage. Uravnotežene i društvene osobe, dok su oni rođeni krajem mjeseca škorpioni. Oni su vrlo strastveni, odani, ali i poprilično tvrdoglavi.

5. Poslovno su orijentirane
Marljive su i odlučne te su vrlo poslovno orijentirane. Kada nešto započnu, to onda moraju i dovršiti.

6. Njihovo su kamenje rođenjs opal i turmalin
Opal se često povezuje sa srećom. No, prema legendi, one koji nose opal, a nisu rođeni u oktobru, snaći će nesreća. Za turmalin se pak smatra kako štiti od loše energije i negativnih misli.

7. Jako dugo žive
Ljudi koji su rođeni između septembra i novembra češće žive i više od 100 godina. No upravo oni koji su rođeni u oktobru imaju najbolje šanse da dožive jako duboku starost.

8. Karizmatične su

Osobe rođene u loktobru su jako karizmatične. Svojim šarmantnim stavom sposobne su osvojiti svačije srce. Upravo zbog svoje karizme osobe rođene u desetom mjesecu su jako popularne i svi žele biti njihovi prijatelji.

9. Iskrene su i cijene istinu

One su jako iskrene i drže se istine. S njima ćete uvijek znati na čemu ste i neće vas ogovarati iza leđa. Također, imaju “šesto čulo” za otkrivanje laži i nanjušit će ako prema njima niste iskreni. Budući da su ove osobe uvijek iskrene prema vama, jednaku dozu iskrenosti očekuju zauzvrat.

10. Kreativne su

Osobe rođene u oktobru su kreativni umovi. Njihova kreativnost jako im je korisna u životu, posebno u radnom okruženju. Kreativnost je razlog zbog kojeg su osobe rođene u 10. mjesecu uspješne na području umjetnosti i dizajna.

Zadovoljna.hr