Jelena Karleuša: Tučete i vrijeđate žene, ali vam je problem što nosim Balenciagu?

Jelena Karleuša ponovo je stala u odbranu modnog brenda Balenciaga nakon šokantne kampanje u kojoj se promoviše dječija pornografija.

“Tučete i vrijeđate žene, žene vrijeđaju žene, jedete leševe životinja, lovite i ubijate životinje iz zabave, mrzite se, ubijate na vjerskoj i rasnoj osnovi, varate, lažete, kradete, zavidite, učite djecu da se tuku u školi, da vrijeđaju nastavnike i nemaju milosti prema životinjama i ljudima, šutite na nasilje svih oblika ili nasilje činite, koristite internet da vrijeđate i napadate, ismijavate i širite mržnju… Ali vam je problem što ja nosim Balenciagu? Marš, bre”, napisala je na Instagramu.

 

Screenshot: Instagram/karleusastar

Screenshot: Instagram/karleusastar

Podsjećamo, srbijanska pjevačica je jučer spomenula da je zbog promovisanja ove modne kuće najviše kritikuju žene iz Bosne i Hercegovine te ih uvrijedila.

 

“Balenciagom su se posebne našle pogođene ženske osobe iz Bosne. Samo mi one pišu uvrede u dm-u jer imam Balenciaga stvari. Izgleda da je Balenciaga baš imala veliki utjecaj na živote žena u Bosni čim ih je sve ovo s Balenciagom tako lično pogodilo. Nisam znala da je ovaj brend toliko bitan i zastupljen u Bosni. Šta će sad Bosna bez Balenciage ja ne znam, ali se molim za sve da što brže izađu iz ovog teškog perioda”, navela je.

Objavu je ubrzo izbrisala. Podsjećamo, Balenciaga je nedavno podnijela tužbu od 25 miliona dolara protiv kompanije North Six i scenografa Nicholasa Des Jardinsa, koji je osmislio kampanju.

Žene.ba