Jennifer Lawrence otkrila da je skoro stradala na letu nakon otkazivanja motora

Jennifer Lawrence se u novom intervjuu za Vanity Fair povodom izlaska filma “Don’t Look Up” prisjetila kako je mislila da će umrijeti tokom leta iz 2017. godine, kada su avionu otkazala oba motora te se skoro srušio.

Incident se dogodio u ljeto 2017. dok je glumica nagrađena Oscarom bila u avionu koji je letio iz Louisvillea (Kentucky) za New York.

Tokom leta su otkazala oba motora aviona, zbog čega su Lawrence i njeni saputnici bili uvjereni da će umrijeti.

“Moj kostur je bio sve što je ostalo u sjedištu”, rekla je za Vanity Fair.

“Mislili smo da ćemo umrijeti. Počela sam smišljati male govorne poruke svojoj porodici, poput: ‘Imala sam sjajan život, žao mi je'”, otkrila je glumica.

Objašnjavajući zašto bi se izvinila svojoj porodici, Lawrence je rekla: “Samo sam se osjećala krivom. Svi će biti tako ljuti. I Pipi (pas) je bila u mom krilu. To je bio najgori dio. Evo ovog malog stvorenja koje nije tražilo da bude dio bilo čega od ovoga što se dešava”.

Lawrence kaže da je “počela da se moli”, kazavši da je pomislila: “O, moj Bože, možda ćemo ovo preživjeti. Bit ću žrtva opekotina, ovo će biti bolno, ali možda ćemo preživeti.”

Avion je grubo, ali sigurno sletio u Buffalo, putnici su osjetili olakšanje, bili su u suzama i grlili jedni druge.

Lawrence, koja kaže da se odmah morala ukrcati u drugi avion, razmišljala je o ishodu iskustva, rekavši: “To me je učinilo mnogo slabijom. Letenje je užasno i moram to stalno da radim.”

Gluma je intervju za Vanity Fair dala povodom izlaska filma “Don’t Look Up”, koji je zakazan za 10. decembar.

Žene.ba