Jennifer Lopez bi umjesto nominacije za Oscar mogla dobiti sudski poziv

Jennifer Lopez se našla na meti negativnih komentara zbog svog učešća u filmu Prevarantice s Wall Streeta (Hustlers). Eonline prenosi vijest da se glumicina produkcijska kuća Nuyorican Productions i STX Entertainment suočavaju s tužbom vrijednom 40 milijuna dolara, koju je protiv njih pokrenula žena (Samantha Barbash), prema čijem životu je snimljen jedan od najpopularnijih filmova 2019. godine.


U dokumentima koji su dostavljeni sudu piše da su ljudi iz produkcije prije početka snimanja prišli Samanthi Barbash i tražili je pristanak za snimanje filma, kao i potpis da se odriče svih prava na isti. Ona je tu ponudu odbila.

Film je snimljen prema članku iz New York Timesa, pod nazivom “Prevarantice iz Scoresa”, koji detaljno opisuje događaje iz Samanthinog života, s naglaskom na njezin posao striptizete u poznatom striptiz klubu “Score’s Gentlemen’s Club” u New Yorku.

Barbash tvrdi da je produkcijska kuća pjevačice iskoristila njezin lik i djelo bez njezine dozvole, kao i da je oklevetala u svojoj izvedbi. Ona smatra prikazivanje i tvrdnju da je ona proizvodila ilegalne supstance u svom domu, u kojem je živjela s djetetom, krajnje uvredljivim i neistinitim.


U dokumentima također stoji kako postoji dovoljno dokaza da se lik kojeg tumači Jennifer Lopez poveže s likom i djelom Samanthe Barbash, kao i da je optužena kreirala scene i dijaloge koji su krajnje neodgovorni i neistiniti. Samantha tuži glumicinu produkcijsku kuću i zahtijeva da joj se isplati 40 miliona dolara, kao i da joj se predaju sve kopije popularnog filma, prenosi Klix.

Jennifer Lopez je za svoju ulogu u filmu “Prevarantice s Wall Streeta” bila nominirana za Zlatni Globus, za najbolju sporednu ulogu u igranom filmu.

Žene.ba