Jeste li se okušali u trendu koji je obilježio gotovo sva druženja u ovoj godini?

Svaka sezona donosi neki novi trend koji se brzinom svjetlosti proširi Internetom. Kada govorimo o hrani, era blogera promijenila je poimanje kuhanja kakvo smo nekada poznavali. Novi kreativni recepti stvaraju raskošne obroke i uljepšavaju svaku prigodu okupljanja s najdražim ljudima. Proslave vjenčanja, baby showera i djevojačkih večera doživjele su pravu renesansu i na jedan sasvim drugačiji način pristupile organizaciji i posluživanju hrane.

@lkpopuppicnics

Na društvenim smo mrežama u posljednjih nekoliko mjeseci stalno viđali savršeno dekorirane i do posljednjeg detalja posložene raskošne plate. Gastro časopisi i portali često su pisali o tome kako servirati platu sa sirevima, zatim onu sa slanim grickalicama ili pak šarenu voćnu, idealnu za ljeto. Grazing table proširio je taj koncept međutim s plate na cijeli stol.

KAKO SU PLATE POSTALE ‘GRAZING TABLE’

@grazingbymarieclaire

Postoji li ljepši dio organizacije neke posebne prilike od dekoriranja stola? Mnogi će se složiti da je ovo zaista najkreativniji segment svake proslave i okupljanja. Serviranje hrane na plate danas, ako samo pročešljate Internetom, poprilično se razlikuje od onoga unazad nekoliko godina. Sve više se napušta koncept naruči-posluži, pogotovo na vjenčanjima. Naime, zbog opuštenije atmosfere hrana se nalazi po cijeloj prostoriji kako bi uzvanici u svakom trenutku mogli prizalogajiti omiljeni obrok. Ovdje prvenstveno govorimo narescima, grickalicama, voću, sirevima, namazima i općenito suhim namirnicama. Tako su pojedinačne plate postale grazing table – omiljena točka okupljanja na svakom druženju.

@grazegourmetplatterco

Novi trend brzo je privukao pažnju, pa su se na tržištu ubrzo pojavile i specijalizirane tvrtke za organizaciju evenata kojima je specijalnost upravo postavljanje ovakvih stolova. Ljepota grazing table koncepta je u tome da ne postoji recept niti pravilo – rezultat je uvijek uspjeh! Oko njega možete postaviti jastučiće i sjediti na podu, tradicionalno se može servirati i na klasičnom stolu za objed ili pak samostalno u jednom djelu prostora. Trebaju vam tanjurići, zdjelice, pladnjevi i etažeri, odnosno sve što imate u kuhinji dobro će poslužiti. Kako ćete posložiti svoj stol iz snova potpuno je na vašim željama i ukusu. Možete ga podijeliti na tematske cjeline poput slatkog i slanog dijela, po bojama ili vrsti namirnica. Ideje za dekoraciju donosimo u nastavku.

@thegirlwhocriedwolfe
@miss.mays.picnics
@phatplatter
@iamboard_melbourne
@the.tropical.touch
Journal.hr