Kad biljke vladaju u uređenju doma

Bavljenje vrtlarstvom ima mnogo prednosti, ali nažalost ukoliko živite u stanu ili velikom gradu za to baš nemate mogućnost. Ipak, malu zelenu oazu možete napraviti i u svom stanu.

Vrtne ljestve

Ljestve od prirodnog drveta sa tri police dizajnirane za vrt, ali i balkone i zatvorene prostore odlično će se uklopiti u vaš stan jer ih možete staviti bilo gdje. Ukoliko ih postavite u sobe imat ćete mirnu i prelijepu zelenu oazu.

Biljke u vrećici

Uzgajanje biljaka za one koji nemaju vrt nikada nije bilo jednostavnije. U vrećicama možete sami uzgojiti začine, ali i cvijeće. U ukrasnu vrećicu stavite zemlju, ubacite sjeme, zalijte i postavite na pogodono mjesto na balkonu ili prozorskoj dasci. I to je to.

Drvo i biljke

Život u gradu okružen betonom često otuđi od prirode. Ipak postoje načini kako da je vratite u svoj život ukoliko živite u gradu. Drvene klupe u kombinaciji sa zelenilom pretvorit će balkon u najdraže mjesto za opuštanje, ali i oživjeti prostor te ćete imati utisak da ste u nekom vrtu ili u šetnji prirodnom, za kojom čeznete.

Viseći vrt

Viseći vrtovi osim što izgledaju zanimljivo i privlačno, dobra su ideja, jer ih možete postaviti bilo gdje. Obično su sačinjeni od različitih biljaka koje su posađene u saksije u obliku kugli ili one od prirodnih materijala. Ovakvi vrtovi unijet će osvježenje u prostor i učiniti ga drugačijim.

Okrugle vrtne stolice su idealne za uživanje. Uz njih na balkon postavite i biljke, šarene jastuke i prepustite se odmoru!

Pletena košara u koju možete posaditi cvijeće odlična je dekaracija za balkone, ali i zatvorene prostore, kao što je dnevni boravak. Osim toga, ovakve posude unijet će dodatnu svježinu u vaš dom.

Pustinjske biljke

Prekrasne staklene saksije obrubljene bakrom odlične su za kaktuse i pustinsko bilje. Možete ih napuniti zemljom, ali i pijeskom i kamenčićima.

Jednostavna dekoracija

Police u svom domu uvijek možete dekorirati  zelenim biljkama. Osim što će izgledati lijepo i savršeno će se uklopiti sa ostalim sitnicama, a prostoriji će dati svježninu i dašak prirode. Poznato je da biljke proizvode kisik, zato ne oklijevajte i uradite nešto dobro za sebe.

Azra.ba