Kako beauty rutinu prilagoditi nadolazećoj jeseni i hladnijim danima?

Mnogi još uvijek uživaju u godišnjim odmorima, no u narednih nekoliko sedmica većina će se vratiti rutini i svakodnevnim obvezama koje donosi jesen i nova sezona. Kad je riječ o novim sezonama, one su uvijek uzbudljive jer donosne brojna iznenađenja i novitete, osobito u svijetu mode i ljepote. Govoreći o beauty svijetu, osim što se veselimo isprobavanju brojnih novih proizvoda, od kojih će neki možda dobiti i status omiljenih u kozmetičkoj torbici, treba pripaziti i na navike u beauty rutini te one ljetne zamijeniti jesenskima kako bi koža bila spremna za hladne dane.

Hladnije vrijeme odražava se i na našoj koži pa ona postaje najdraženija i suha, a tome ne pomaže ni suhi zrak koji je gotovo pa neizbježan u zatvorenim prostorima. Dermatolozi savjetuju nekoliko načina pomoću kojih će koža ostati zdrava, njegovana i nahranjena i u hladnijoj sezoni.

NA MJESTO PROZRAČNIH FORMULA DOLAZE TEŽE I MASNIJE HIDRATANTNE KREME

jesenska beauty rutina
@laura.craffey

I dok su za ljeto karakteristične lagane i prozračne formule, u jesenskim danima one ipak padaju u drugi plan te na njihovo mjesto dolaze malo teže i masnije hidratantne kreme koje sadrže ceramide. Ceramidi su, naime, zdrave mase kiseline koji su prirodno dio naše kože. Važni su kao elementi koji čine zaštitnu kožnu barijeru. Gubitkom ceramida dolazi do isušivanja, čak i starenja kože pa ih je u hladnijim danima potrebno nadopunit, a tu uskaču različite kreme koje štite i hrane kožu. Osim što masniju hidratantnu kremu treba primijeniti u njezi lica, potrebno je obratiti pozornost i na kožu ostatka tijela jer su svrbež i suhoća vrlo česta pojava, s obzirom na smanjenu količinu vlage u zraku. U beauty rutinu svakako treba uključiti odgovarajući losion za tijelo koji će hidratizirati kožu, a istovreno stvoriti zaštitnu barijeru na koži kao bi koža zadržala vlažnost. Budući da je koža osjetljiva, treba pripaziti i na piling kože te preskočiti kemijske pilinge, a umjesto tog odlučiti se za nešto nježnije tretmane. Nadalje, stručnjaci kažu kako se početak jeseni “podudara” s obnavljanjem kože nakon ljeta i izlaganja suncu te visokim temperaturima, a problem nastaje kad se kožni antioksidanti “iscrpe”, a to se može dogoditi nakon doslovno jednog prekomjernog izlaganja suncu. Iz tog razloga, stručnjaci preporučuju da se s njegom kože krene iznutra, i to pomoću različitih dodataka prehrani koji će pomoći u obnovi stanica kože, povećati njezinu hidrataciju te joj vratiti elastičnost i sjaj.

Journal.hr