Kako odabrati nijansu rumenila

Iako se prethodne sezone činilo da će bronzer potpuno istisnuti rumenilo iz make-up svijeta, ono se ponovo vratilo na scenu. Ipak je rumenilo nezamjenljiv dio beauty rutine još od davnina. Sigurno pamtite scenu iz holivudskog klasika „Prohujalo s vihorom” kada se glavna heroina Scarlet, u nedostatku rumenila, štipka po obrazima kako bi istaknula jagodice. I danas je većini dama rumenilo sastavni dio svakodnevne beauty rutine.

Odabir prave nijanse
Rumenilo dolazi u bezbroj nijansi i prava je umjetnost odabrati pravu. Rumenilo možete naći u dvije osnovne nijanse – ružičasto i u boji breskve. Mnoge djevojke i žene ne znaju pravilno odabrati koja od tih nijansi odgovara njihovom tenu pa ćemo mi pokušati riješiti ovu nedoumicu.

Ružičasto rumenilo
Još od ranog djetinjstva djevojčice obožavaju ružičastu boju pa nije neuobičajeno da se mnoge djevojke odluče baš za ovu nijansu ne samo rumenila, već i ruža i sjenila za oči. No, ova nijansa rumenila ne pristaje djevojkama izrazito svijetlog tena. Dakle, ako imate tamniji ten, ružičasto rumenilo vam odgovara jer daje toplinu i nježnost obrazima. Naravno, pripazite na količinu nanesenog proizvoda jer pretjerivanje s rumenilom može dovesti do toga da izgledate kao klaun na dječjem rođendanu.

Rumenilo boje breskve
Rumenilo boje breskve savršeno odgovara svjetlijem tenu. Blago narančasti podtonovi stvorit će savršen odnos svjetla i sjene na obrazima. Ova nijansa osobito pogoduje plavušama, koje često, iz neznanja odaberu roza rumenilo. Svijetlom tenu pristaju i rumenila sa sjajnim česticama. Takvo rumenilo dat će koži prirodni sjaj i učiniti da lice izgleda zdravo.

Elle.hr