Kako stilizirati biljke u interijeru?

Ljubav prema biljkama u interijeru postoji oduvijek no s prisutnošću društvenih mreža ta je opsesija zelenilom narasla do neslućenih visina. Pod super popularnim hashtagom #urbanjungle tako možete pronaći prave urbane džungle u stanovima, fotografije interijera dupkom ispunjenih zelenilom, kao da u njima ne živi niko drugi do li biljke, piše Elle.

Naravno, u megalomanskom skupljanju biljaka treba biti realan, koliko god fotogenično na fotografijama izgledala soba u kojoj se od zelenila ne vidi namještaj, biljke vise sa stropa, a iz kade u kupaonici rastu fikusi. Biljke treba ipak podrediti funkcionalnosti interijera u kojem boravite, rasporediti ih tako da dobivaju dovoljno svjetlosti i topline, ali i da ne ometaju kretanje po prostoriji ili pak zauzimaju čitav radni prostor.

Ako si, zbog kvadrature stana ili uredskog prostora, to možete dopustiti – izdvojite jedan komad namještaja samo za biljke. Posadite ih u različite posudice, lonce, boce ili vaze i kreirajte pomalo eklektičnu džunglu u svome stanu. Takve instalacije fantastično izgledaju u kombinaciji s namještajem industrijskog dizajna, metalnim, ogoljenim i pomalo hladnim policama ili pak u paru s nekim vintage komadom koji odiše romantikom. Posadite biljke u ladice, dodajte pokoji starinski dodatak koji ste kupili na buvljaku i uživajte u čaroliji!

View this post on Instagram

?☀️? The morning crew, getting that strong morning light. It usually doesn’t last too long like this before I have to close the sheer curtain so nobody gets turned to a dust in the harsh direct winter light. ☀️? ⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀ I had the day off yesterday and got so much accomplished that I’ve been wanting to do for a while. Along with giving my entire apartment a good scrub, every single one of the plants got some love and an inspection yesterday. It had been a bit too long since the last time I went over everything, I actually sleep better at night knowing it’s done, it’s fairly important to me! ???‍♂️ ⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀ #houseplantclub #urbanjungle #urbanjunglebloggers #jungalow #jungalowstyle #plants #plantsinfocus #plantsofinstagram #plantsmakepeoplehappy #foliage #indoorplants #houseplants #prickleandvine #botanical #botanicalpickmeup #houseplanthome #interiorrewilding

A post shared by ????? ??????? (@plantfilledapartment) on

Ako si ne možete priuštiti instagramske #urbanjungle oaze, to je sasvim OK. Interijer će fantastično podignuti i jedna biljka velikih raskošnih listova poput trenutno vrlo popularne monstere. Želite li se pritom poigrati bojama, predlažemo zid u ružičastoj boji ili pak neki ružičasti komad namještaja jer naprosto fantastično izgleda u kombinaciji sa zelenom.

View this post on Instagram

#PlantsOnPink by @theurbangorilla ??

A post shared by Lotte van Baalen (@plantsonpink) on

No, ako se ipak ne želite odreći velikog broja biljaka u svom interijeru, a zagriženi ste minimalist i grozite se eklektičnosti, svoje zelene ljubimice rasporedite po prostoru tako da ih posadite u iste keramičke posude u onoj boji koja prevladava u vašem uređenju. Koju god opciju odabrali, s biljkama ne možete pogriješiti.

Žene.ba