Kate Middleton slavi 40. rođendan

Kate Middleton, vojvotkinja od Cambridgea i supruga princa Williama danas će proslaviti 40. rođendan.

Zbog ograničenja usljed pandemije koronavirusa neće biti velike proslave. Planirano je da se zabava održi s porodicom i bliskim prijateljima.

– Vjerovatno će biti tiha proslava za vojvotkinju. Ionako nije željela ništa zbog pogoršane epidemiološke situacije – rekao je izvor za Mail on Sunday.

Prema tradiciji, Westminsterska opatija zvoni za rođendan članova kraljevske porodice.

Za rođendan Kate Middleton ove godine zvona neće zvoniti. Westminsterska opatija prisiljena je smanjiti troškove zbog pandemije.

Prema časopisu “Hello”, zvona više neće zvoniti za rođendane princeze Anne, princa Andrewa, princa Edwarda ili vojvotkinje od Cornwalla. Zvona će se čuti samo za kraljicu i princa Charlesa.

Anonimni prijatelj Kate Middleton otkrio je neke zanimljivosti iz njenog života prije nego što je u njen život ušetao budući britanski kralj.

Kate nikada nije sanjala o tome da postane slavna. Jedino što je željela miran je porodični život na selu, bar tako tvrdi anonimni prijatelj, koji se za britanski “The Sun” raspričao uoči njenog 40. rođendana.

U njenom se slučaju snovi nisu ostvarili, budući da je, nakon udaje za princa Williama postala jedna od najpoznatijih žena svijeta, iako to i nije željela. Umjesto mirnog života na selu, Kate s porodicom danas živi na relaciji između Anmer Halla u Norfolku i Kensingtonske palače u središtu Londona.

– Nikada nije željela imati uspješnu karijeru ili postati poznata. Porodica joj je iznimno važna, a majčinstvo je nešto što je najviše ispunjava. Sada kada je ispunila taj dio svojih snova, ima vremena okrenuti se ulozi koju ima u kraljevskoj porodici, otkrio je anonimni prijatelj kraljevskoj dopisnici Emily Andrews.

No, Kate se morala prilagoditi novoj ulozi, a svjesna je i da izgled na to puno utječe. Njena ljepota ide tome u prilog kao i dobar odabir odjeće i obuće, zbog čega je smatraju jednom od najglamuroznijih žena na svijetu.

Kate uvijek izgleda uglađeno i nema ništa protiv da odjene svoje omiljene haljine više puta.

– Kao i većina ljudi, Kate ne razmišlja dvaput o recikliranju odjeće. Ona misli da bi bilo uzaludno odjenuti nešto jednom, a zatim baciti, rekao je kraljevski izvor za „Us Weekly“.

Obično miješa stare komade s novima, često reciklira salonke, dodatke ili haljine, od kojih je mnoge dizajnirala Catherine Walker.

U čast jubilarnog rođendana vojvotkinje od Cambridgea, britanski „The Sun“ objavio je fotografiju koju je snimio njihov fotograf 2005. godine kada se tek počela družiti s princom Williamom.

Prije nego što je Kate bila jedna od najfotografiranijih osoba na svijetu kao vojvotkinja od Cambridgea, bila je stidljiva studentica.

Kate je snimljena 2005. godine sa grupom prijatelja koje je princ William pozvao da provedu vikend u Sandringamu. Na fotografiji je ležerno obučena u farmerke, zelenu jaknu i šal, s kosom zavezanom u niski rep.

– Nisam znao ko je ona, zaboga. Tada nikada ne biste pomislili da će se mlada žena koja je prošla kroz te kapije predstaviti kao naša buduća kraljica – rekao je kraljevski fotograf „The Suna“ Arthur Edwards).

(Žene.ba / Avaz)