Kim Kardashian dizajnirala ležernu odjeću za učesnice Olimpijskih igara

Kim Kardashian je objavila da će njen brend SKIMS lansirati kolekciju ležerne odjeće namijenjenu sportistkinjama Sjedinjenih Američkih Država koje će učestvovati na Olimpijskim igrama.

Kolekcija sadrži sportski donji veš, biciklističke hlače, majice i druge udobne odjevne komade. Limitirana je, a uskoro će se moći kupiti online.

Kim je navela da je od svoje desete godine slušala očuha kako govori o svim detaljima s Olimpijskih igara. Dok je gledala sportiste kako se takmiče, počela je shvatati koliku predanost zahtijeva učešće na Olimpijskim igrama.

Inače, njen očuh, atletičar Bruce Jenner je na Olimpijskim igrama 1976. godine osvojio zlatnu medalju. Bruce je 2015. godine promijenio pol i odabrao ime Caitlyn.

Naravno, nijedna kolekcija ne bi bila uspješna bez privlačne kampanje. Na fotografijama se nalaze sportiskinje SAD-a, uključujući Alex Morgan (nogometašica), A’ju Wilson (košarkašica), Scout Bassett (paraolimpijska atletičarka), Dalilah Muhammad (atletičarka) i Haley Anderson (plivačica).

Imajući u vidu da su svi odjevni komadi moderni i funkcionialni, nema sumnje da će se brzo rasprodati čim budu dostupni na SKIMS stranici.

Žene.ba