Kim Kardashian predala zahtjev za razvod od Kanyea Westa

Prema informacijama sa kojima raspolažu američki mediji, američka reality zvijezda Kim Kardashian zvanično je predala zahtjev za razvod od američkog pjevača Kanyea Westa.

Vijest je prenijela web stranica TMZ koja se inače bavi vijestima vezanim za živote slavnih ličnosti u SAD-u i u svijetu.

Prema izvještaju, Kardashian je u zahtjevu za razvod zatražila zajedničko skrbništvo nad četvero djece koje ima sa Westom. Ove informacije, kako prenose američki mediji, ni West ni Kardashian do sada nisu željeli potvrditi.

Vijesti o nevoljama u braku Kardashian-West započele su još početkom 2020. godine kada je West objavio da se kandidirao za predsjednika i otkrio da je Kim razmišljala o pobačaju.

Kim Kardashian je kasnije zatražila od javnosti razumijevanje i strpljenje u izjavi o Kanyeovom mentalnom zdravlju, prenosi Klix.

Kardashian je tada izjavila da više ne osjeća da se njezini životni i lični ciljevi poklapaju s ciljevima njenog supruga Westa, posebno nakon njegovih predsjedničkih ambicija 2020. godine i kontroverznih objava na Twitteru.

Kardashian i West su u braku još od 2014. godine i imaju četvero djece North, Psalm, Chicago i Saint.

Ukoliko se slavni par zaista odluči za razvod, ovo će biti treći razvod u životu Kim Kardashian. Ona je već ranije bila u braku s muzičkim producentom Damonom Thomasom od kojeg se razvela 2004. godine.

Nakon toga, Kardashian se udala za američkog košarkaša Krisa Humphriesa međutim brak je trajao samo 72 dana.

Žene.ba