Koji se klasik iz 90-ih vraća na velika platna?

Pronađite svoje stare chokere i karirane minice, dugo očekivani remake ”The Crafta” konačno se događa.

View this post on Instagram

adventures with my boy

A post shared by Cailee Spaeny (@caileespaeny) on

Ali ako je ikada postojao film koji zaslužuje ažuriranu verziju za koju vrijedi čekati, to je ovaj. Izvornik iz 1996. godine s pravom je izvanserijski tinejdžerski klasik i svaki povratnički twist treba učiniti ispravno. Iako još ne postoji, film već ima jednu veliku pobjedu: zvjezdani coven kao ansambl. U glavnoj ulozi pridošlice Hannahe je novopečena glumica Cailee Spaeny, koja je glumila protagonističinu kćer u filmu ”On The Basis of Sex”. Hannah je srednjoškolac koji počinje eksperimentirati s čarobnjaštvom s tri nove prijateljice – slijede magične i zloslutne posljedice.

View this post on Instagram

from @bellomag • @julietwolf

A post shared by gidvicious hummingbird (@gideonadlon) on

Njene kolege vještice glumit će Gideon Adlon, koja je bila odlična kao srednjoškolka lezbijka koja se pronalazi u ”Blockers”, Lovie Simone s manjom ulogom u OITNB u životopisu i Zoey Luna, trans glumica koja je imala malu ulogu kao Lacey u Poseu. Iako to ne bi trebalo biti vijesno u godini 2019., ostaje činjenica da je zaposliti trans glumicu kao jednu od središnjih uloga velika stvar. Nema riječi o specifičnostima Lunine uloge, ali bilo bi posebno cool i ukusno populistički ako je i njezin lik trans. Trans likovi u hororu su povijesno napisani kao dvodimenzionalni i uznemireni. Bio bi to golem korak naprijed protiv arhaičnog stereotipa takvog lika.

View this post on Instagram

😏

A post shared by Lovie Simone Oppong (@loviesimone_) on

Režiju novog filma preuzela je Zoe Lister-Jones, koja je prethodno režirala i glumila u dobro prihvaćenoj crnoj komediji ”Band Aid”. Producent Douglas Wick rekao je da novi film nije remake već nastavak, istražujući kako nova generacija mladih žena otkriva ovu čaroliju. To nam je dovoljno da se osjećamo oprezno optimistično. Osobito kako je originalni redatelj, Andrew Fleming pristao sudjelovati kao izvršni producent. Dok čekamo, prisjetimo se još nekih legendarnih trenutaka:

Elle.hr