Kozmetička linija Kim Kardashian West vrijedna je milijardu dolara

Proizvođač kozmetike Coty u čijem je vlasništvu poznata linija Max Factor kupuje petinu udjela u kozmetičkoj liniji Kim Kardashian West pod nazivom KKW za 200 miliona dolara.

Time je Coty dodatno osnažio veze s klanom Kardashian s obzirom da je prošle godine kupio 51 posto udjela u kompaniji njene mlađe sestre Kylie Jenner, piše CNN.

Kim Kardashian West osnovala je liniju KKW prije tri godine, a Cotyjev ulazak u vlasništvo liniju vrednuje na milijardu dolara. To je nešto manje od kompanije Kylie Jenner koja je vrednovana na 1,2 milijarde dolara.

Analitičari smatraju kako ova transakcija pokazuje da kozmetička industrija smatra da je klan Kardashian lansiran pod svjetla reflektora 2007. kroz istoimeni reallity show još uvijek relevantan među kupcima. Naime, Kim Kardashian West ima 177 miliona pratitelja na Instagramu, a Kylie Jenner 182 miliona.

“Ova veza omogućit će mi da se fokusiram na kreativne elemente, dok koristim nevjerovatne resurse Cotyja”, izjavila je Kardashian West.

Činjenica da je Coty sada kupio manjinski udjel upućuje na oprezniji pristup nego prilikom ulaska u vlasništvo kompanije Kylie Jenner što se pripisuje problemima s Cotyjevom zaduženošću i utjecaju pandemije koronavirusa na globalnu ekonomiju.

Žene.ba