Kraljica je navodno bijesna zbog skandalozne objave Meghan i Harryja

Čini se kako drama oko kraljevske obitelji ne planira prestati, piše Cosmopolitan. Taman kada se činilo da su svi preboljeli što su princ Harry i Meghan Markle službeno odstupili sa svojih položaja, nastao je novi problem koji je uznemirio kraljicu Elizabetu II. Ovog puta riječ je o uklanjanju zaštitnog znaka Sussex Royal.

Vjerojatno ste već čuli da, nakon što su istupili iz kraljevske obitelji, Harry i Meghan više neće moći koristiti kraljevski zaštitni znak. To znači da će se njihova nedavno redizajnirana stranica, njihova roba i njihov Instagram profil morati mijenjati.

U odgovoru na zabranu korištenja kraljevskoga zaštitnog znaka, Meghan i Harry su izjavu objavili na svojoj internetskoj stranici. Oni su napisali:

“Iako su vojvoda i vojvotkinja zauzeti planovima za osnivanje nove, neprofitne, organizacije, imaju u vidu posebna pravila vlade Ujedinjenog Kraljevstva koja se odnose na upotrebu riječi “kraljevski” pa je stoga dogovoreno da oni neće koristiti ime Sussex Royal ili bilo koju drugu varijaciju riječi “kraljevski”. Iz navedenih razloga, prijave za zaštitni znak koje su podnesene kao mjere zaštite i koje odražavaju iste standarde za zaštitno obilježje kao što je napravljeno i za kraljevski fond vojvode i vojvotkinje od Cambridgea, bit će uklonjene.

Kako se ispostavilo, službeno priopćenje Meghan i Harryja razbjesnjelo je kraljicu.

“Ona je strašno razočarana time da je njen rođeni unuk mogao toliko javno osramotiti monarhiju i donijeti svu tu neželjenu pažnju na svoju obitelj u najgorem mogućem trenutku”, kaže izvor blizak obitelji.

Ovo znači da bi tenzija između Meghan, Harryja i kraljice mogla dostignuti još veću razinu.

Trebalo bi spomenuti i to da je, usprkos cijeloj drami, kraljica podržala odluku svog unuka i njegove žene da odstupe s kraljevskih dužnosti. Ipak, kako se čini, iza zatvorenih vrata nalazi se dosta kompliciranija slika.

“Kraljica je silno željela da se sve ovo riješi jer je vidjela kako to šteti monarhiji i, na osobnoj razini, mislim da je to prilično bolno za nju”, kaže isti izvor.

“Došla je do tog stadija kada više ne želi misliti o svemu tome, samo želi da se sve završi”, zaključuje izvor.

 

(Index.hr)