Kućni ured: doza inspiracije za jesenski make-over

Rujan je omiljeni mjesec za promjene kako one na životnom planu tako i one u interijerima. Novi trendovi koji će obilježiti jesensku sezonu već su osvanuli na Pinterestu, Instagramu i u najnovijim izdanjima časopisa za dizajn doma. O tome koji će noviteti krasiti najljepše stanove na društvenim mrežama tek ćemo pisati. No s obzirom na to da povratak s ljetovanja obilježava i početak novog radnog perioda odličan je trenutak za dozu inspiracije uz koju će kućni ured dobiti novo ruho. Raditi od kuće postalo je više od trenda, a mnogi se mogu pohvaliti s luksuzom uživanja u radnoj atmosferi iz udobnosti vlastitog doma.

@minimaliving

Jesenska prognoza najavila je materijale i boje, a čini se kako će interijeri izgledati prozračno i svjetlo, obilježeni zemljanim tonovima s ponekim jakim akcentom. Ideje za organizaciju i dekoriranje po posljednjim trendovima za novu sezonu potražite u nastavku.

KAKO UREDITI KUĆNI URED ZA NOVU SEZONU?

@champagneandsequins

Prednosti rada kod kuće su brojne, barem tako tvrde svi oni koji su to isprobali. No kako bi produktivnost bila na samom vrhuncu ugodna atmosfera jedan je od imperativ. Ovisno o tome s koliko metara kvadratnih raspolažete dizajneri interijera pronašli su rješenje za svaki prostor. U manjim stanovima sklopive pregrade i praktični sistemi istaknule su se kao najpoželjniji oblik odvajanja kutka za kućni ured. Veći životni prostor ostavlja više mjesta za raskošan uredski interijer u kojem ćete imati potpunu privatnost i koncentraciju, odvojeni od ostatka stana. Pantone je već najavio prognozu boja koje će obilježiti jesensko-zimsku sezonu.

RADNI STOL

@cvdbra

Komad namještaja koji se nalazi u centru pozornosti svakog radnog prostora zasigurno je radni stol. Kućni ured nezamisliv je bez pisaće plohe stoga ju je važno prilagoditi vlastitim potrebama. Najsigurniji odabir bio bi onaj izrađen po mjeri koji će se savršeno uklopiti u interijer. Sve popularniji model je onaj bez nogu koji se može pričvrstiti na kuke ili bočne dijelove ormara. Idealno bi bilo da ga smjestite uz prozor kako bi stalno imali dovoljno dnevnog svjetla.

UDOBNA FOTELJA

@greyevergrey

Iako kod kuće češće možete protegnuti noge, prošetati se i napustiti radni prostor dobar stolac jednako je važan i za kućni ured. Trendi fotelje su posebno popularne i u dom unose stylish efekt. S obzirom na to da je jesen u dolasku uvijek ćemo radije odabrati raskošne i meke predimenzionirane fotelje na kojima se možemo udobno smjestiti. Mnogi izbjegavaju anatomske stolce karakteristične za uredsko okruženje, a danas na tržištu postoje modeli koji su jednako efektni i funkcionalni. Fotelje na kotačiće su praktične dok one s nogama pružaju bolju potporu. Za veći komfor i lakše provođenje dugih sati u sjedećem položaju stilizirajte ih ukrasnim jastucima za bolju potporu. Blogerice su svoje nove primjerke već podijelile na Instagramu, a dominiraju stolci modernističkog metalnog dizajna.

PROSTOR ZA ORGANIZACIJU

@mojmay_azyl

Mjesta za pohranu nikada dosta, no svakako želite izbjeći da se vaš stan pretvori u skladište papira. Pametna organizacija i minimalistički pristup u radnom će kutku olakšati snalaženje među dokumentacijom i svim sitnicama koje svakodnevno koristite. Zidne police uštedjet će vam mjesto ako nemate dovoljno prostora za ladičare, a dobra alternativa su i radni stolovi koji ispod radne plohe imaju ladice i police.

DETALJI I RASVJETA

@fotomestudios

Omiljeni detalj koji će vaš kućni ured razlikovati od bilo koje druge prostorije u domu su zidne tapete. Dekorateri i dizajneri često ih odabiru kao povoljno rješenje koje će interijeru podariti make-over u trenu. Kombinirajte različite elemente poput pletenih košara kao nekonvencionalno mjesto za čuvanje knjiga, pohranu jastuka ili pak teglu za biljku.

@prettylittlepaperco

Zelenilo je uvijek poželjno jer unosi dašak svježine i kreira opuštajuću atmosferu. Čini se da ćemo ga ove jeseni sobne biljke u šarmantnim lončanicama gledati u kombinaciji s drvenim namještajem tamnijih nijansi. Kako prostor ne bi postao pretaman, osigurajte prigodne izvore svjetlosti kroz ukrasne lampice i stolnu rasvjetu.

@graceinmyspace
@emskipihla 
@alabasterfoxJournal.hr