Kylie Jenner u središtu skandala zbog opasnog proizvoda njezinog novog brenda

Mlada milijarderka Kylie Jenner odlučila je povećati svoje bogatstvo lansiranjem novog brenda koji će prodavati proizvode preparativne kozmetike. Ime brenda je “Kylie Skin”, a prvi proizvodi u prodaju će biti pušteni za tačno sedam dana.

Ipak, čini se da je skandal vezan za novi brend uspio nastati i prije samog početka prodaje preparata.

Naime, Kylie je među prvim proizvodima odlučila lansirati i piling za lice koji sadrži orahe, no kako mlada mogulica tvrdi, riječ je o nježnom, fino mljevenom prahu od oraha.

No unatoč Kylienom videu objašnjenja da je proizvod vrlo nježan i da se može koristiti svakodnevno, mnogi korisnici Twittera nisu se složili s njezinom izjavom te su je oštro napali.

Većina njih tvrdi kako je znanstveno dokazano da orah, bio krupno ili sitno mljeven, uništava površinski sloj kože te može biti odgovoran za nastanak akni i upalnih procesa na licu.

 

“Ovo je strašno. Pjena za umivanje i piling od oraha? Tragično je pomisliti da će milioni djevojaka kupiti ovo smeće i uništiti barijeru svoje kože”, napisala je jedna od ljutitih korisnica Twittera.

Lavina sličnih komentara se nastavila:

“Nevini mali anđeli nakon korištenja Kylienog pilinga od oraha.”

“Mljeveni orah u pilingu nije dobar! Dijelovi oraha će napraviti male porezotine na površini vaše kože.”

“Svi ćete kupiti Kylien piling od oraha koji će uništiti vašu kožu i zbog kojeg ćete izgledati starije nego što biste trebali.”

“Ljuske od oraha su pregrube da bi bile eksfolijant lica, kao i bilo koje plastične kuglice. Ne biste trebale koristiti nijedan tip mehaničkog pilinga na licu toliko često koliko ona promovira u videu. To je namijenjeno za druge dijelove tijela.”

Kylie se još uvijek nije oglasila s odgovorom ni dermatološkim objašnjenjem. Video promocije spornog pilinga možete pogledati ispod.

Index.hr