Manekenka Anastasija Popović: Modna industrija u BiH trudi se ispratiti trendove

Manekenka Anastasija Popović (18) iz Banje Luke učestvovala je na izboru za Miss BiH 2019. godine. Ljubav prema manekenstvu gaji od djetinjstva, a modelingom se počela baviti kada je imala 15 godina.

– Često sam gledala modele na TV-u i maštala o tome da ću i ja jednog dana postati model. Kad bi me neko pitao šta ću biti kad porastem, govorila bih manekenka – kaže Anastasija Popović, učenica Srednje ekonomske škole.

Najviše je ponosna što je učestvovala na prošlogodišnjem izboru za Miss BiH.

– Prvo sam ponijela titulu druge pratilje Banjalučke regije i tako sam se plasirala na izbor za Miss RS, gdje sam prošla dalje na izbor Miss BiH. Na izboru Miss BiH ušla sam u top 12 super finalistica. Bilo je predivno iskustvo i otvorila su mi se mnoga vrata za modeling – riječi su mlade Banjalučanke, koja, kada se ugase reflektori, živi sasvim običan život kao njene vršnjakinje.

  • Popović: Manje predrasuda što se modelinga tiče
    Popović: Manje predrasuda što se modelinga tiče ( Foto: Privatni album)

Govorila je i šta je potrebno za uspjeh na modnoj sceni.

– Ljepota je jedan od faktora, ali osim ljepote, bitan je fizički izgled, kao i harizma i energija koju model ima i kojom zrači. Mislim da je modeling u BiH sada više zastupljeniji nego što je bio prije. Ljudi imaju manje predrasuda što se modelinga tiče. Čitava modna industrija u BiH se trudi ispratiti trendove od dizajnera, fotografa, modela… – kaže mlada bh. manekenka kojoj prija svaki kompliment.

  • Popović: Pazi na ishranu
    Popović: Pazi na ishranu (Foto: Privatni album)

Otkrila nam je i svoju tajnu vitke linije.

– Pazim na svoju ishranu i trudim se da ne jedem navečer kasno i da mi obroci budu što zdraviji. Pijem dosta tečnosti i, naravno, treniram. Osim svega toga, imam i dobru genetiku – govori naša sagovornica koja se rado odaziva na pozive za revije i koja često ima fotošutinge, prenosi Avaz.

Mlada manekenka mami uzdahe mnogih muškaraca.

– Volim pametne momke, momke koji drže do svog izgleda, koji imaju razumijevanja i daju podršku svojoj djevojci – zaključuje Anastasija Popović, koja se priprema za strane angažmane.

  • Popović: Priprema se za strane angažmane

    Žene.ba