Manekenka Bar Refaeli osuđena zbog utaje poreza

Izraelsko pravosuđe osudilo je u nedjelju slavnu manekenku Bar Refaeli na devet mjeseci društveno korisnog rada i izreklo joj novčanu kaznu u iznosu većem od 600.000 eura zbog utaje poreza.

Izraelski top-model s tri miliona pratitelja na Instagramu, osuđena je 20. jula zbog davanja lažnih izjava o razdobljima boravaka u inozemstvu kako bi izbjegla izraelske poreze, prenosi Hina.

Ona se izjasnila krivom u sklopu sporazuma o kazni koji predviđa devet mjeseci društveno korisnog rada i isplatu globe od 2,5 miliona šekela ili 610.000 eura, kao i naknadu za zaostali porez.

Sporazum je u nedjelju potvrdio sud Tel Aviva, prenosi AFP.

Izraelski državljani koji borave u inozemstvu nisu obvezni prijaviti svoje prihode izvan zemlje. Ali izraelske vlasti optužuju manekenku i njezinu majku za prijavu fiktivnih boravaka u inozemstvu kako bi iskoristile rupu u izraelskom zakonu i platile manje poreza.

Manekenkina majka, Tzipi Refaeli, koja se također izjasnila krivom i pregovarala o kazni, osuđena je na 16 mjeseci društveno korisnog rada i globu od 2,5 miliona šekela, uz plaćanje zaostalog poreza.

Bar Refaeli će započeti radom za opće dobro 21. septembra.

Ovom presudom završen je višegodišnji sudski proces.

Žene.ba