Meghan Markle gubi spor protiv britanske izdavačke kuće Associated Newspapers

Bivša britanska vojvotkinja Meghan Markle po svemu sudeći gubi sudski spor koji je pokrenula protiv britanske izdavačke kuće Associated Newspapers.

Naime, supruga princa Harryja tužila je izdavačku kuću Associated Newspapers, u čijem vlasništvu su portali “Mail on Sunday” i “MailOnline”, zbog objavljivanja pisma upućenog njenom ocu Thomasu 2019. godine.

Markle je tvrdila da je štampa tom prilikom povrijedila njenu privatnost, prekršila autorska prava i zakon o zaštiti podataka, piše BBC.

Iako se nadala visokoj odšteti, sudija je većinu njenih optužbi odbacio kao irelevantne i neosnovane. Među odbačenim optužbama nalazi se i ona u kojoj je Meghan tvrdila da su se novinari ponijeli nepošteno prema njoj i uzrokovali svađu između nje i njenog oca Thomasa, a sve kako bi, kako kaže, uništili njenu reputaciju.

Suđenje još uvijek nije zvanično završeno, ali sud je već objavio da dokazi o nepoštenom odnosu novinara prema Meghan neće biti uzeti u obzir.

Associated Newspapers, koji je prvenstveno ponudio Meghan i Harriyju nagodbu, sada će tražiti od bivšeg kraljevskog para da plate više od 60.000 američkih dolara sudskih troškova.

Žene.ba