Milijarderka Kylie Jenner pokrenula akciju prikupljanja novca i naišla na kritike

Američka reality zvijezda Kylie Jenner dobila je niz kritika nakon pokretanja akcije prikupljanja novca za operaciju njenog bivšeg šminkera Samuela Raude.

Jenner je na svom Instagram profilu objavila kako je njen nekadašnji šminker doživio saobraćajnu nesreću i da je operisan u nedjelju. Zbog toga je na storiju podijelila akciju prikupljanja novca za plaćanje bolničkih računa i svoje pratioce zamolila da doniraju novac preko platforme GoFundMe.

Ono što je izazvalo bijes kod ljudi je činjenica da je najmlađa milijarderka na svijetu za svog bivšeg šminkera donirala samo 5.000 američkih dolara te da za ostatak novca moli svoje pratitelje.

Ukupan iznos kojo je bio potreban je 60.000 dolara, a pratitelji su Kylie pitali zašto ona ne plati cijeli iznos sama s obzirom na to da u prosjeku zarađuje 19.000 dolara po satu.

Jenner se pokušala opravdati tvrdnjom da ona nije pokrenula akciju prikupljanja te da više ne sarađuje s ovim šminkerom i da nemaju nikakav lični odnos.

Međutim, reakcije na društenim mrežama nisu prestale uprkos njenom opravdanju, a mnogi su kazali da je prethodno torbice plaćala mnogo više od iznosa koji je bio potreban za operaciju.

Žene.ba