Muzejski stil – novi trend koji je zavladao Instagram interijerima

@ralucalu

Odlične vijesti za sve ljubitelje arhitekture i klasike – muzejski stil novi je trend koji je već oživio neke od najljepših interijera s Instagrama. Poznate blogerice nisu propustile priliku da barem jedan kutak u domu dotjeraju tako da podsjećaju na neki stari europski muzej.

Naime, minimalistički interijeri već su nekoliko godina popularni na sceni, a sada su dobili dozu glamura zahvaljujući sofisticiranim detaljima inspiriranim muzejima. U nastavku donosimo ideje kako dom urediti po posljednjem trendu i stvoriti bezvremenski životni prostor.

MUZEJSKI STIL – UREĐENJE DOMA INSPIRIRANO UMJETNOŠĆU

Često se o luksuzu govori kao o nečem materijalnom i za mnoge, nedostižnom pojavom. No, luksuz je puno više od toga – to je osjećaj koji kreirate sami. Ako volite umjetnost i divite se raznolikosti arhitekture, na putovanjima zasigurno ne propuštate razgledavati znamenite muzeje.

Upravo je iz njih potekao posljednji trend za uređenje doma koji je brzo osvojio brojne interior entuzijaste. Poigrajte se staromodnim namještajem, koristite neutralne boje s ponekom jarkom, ubacite apstraktnu umjetnost i ne zaboravite na moć kamenih materijala poput mramora i betona. Šarm se krije u detaljima, a neka vam misao vodilja bude – manje je više.

BEZVREMENSKI INTERIJERI

Ideja ne nedostaje zahvaljujući društvenim mrežama, a inspiraciju smo potražili na Instagramu. Muzejski stil očituje se u nekoliko sastavnica koje garantiraju bezvremenski, klasični stil. Umjetnička djela poput statua, bista i dekorativnih skulptura važan su element ovakvih interijera. Jedna boja uvijek je bazična, a na se nalazi na zidovima te slični tonovi slijede kroz podove, pločice i naravno tepihe.

S odabirom namještaja ne možete pogriješiti ako restaurirate stare komade ili posjetite obližnji buvljak. Vintage sofe, raskošni lusteri, paneli za zidove i stropne štukature unose dozu glamura u svaku prostoriju. Nije važno živite li u stanu ili velikoj kući jer baš svaki interijer možete pretvoriti u primjerak koji nalikuje muzeju.

Journal.hr