Na modnoj reviji u Milanu pored modela “šetali” i roboti

Revija modnog brenda Dolce&Gabanna je bila rezervisana za kraj Milano Fashion Weeka, a ono po čemu se njihova revija izdvojila od ostalih jeste korištenje robota pored živih modela.

Novu modnu kolekciju poznatog brenda karakterisale su žarke boje, leopard printovi i blistavi zlatni i srebrni kaputi i bluze koje su predstavljene na reviji u “disko” atmosferi.

Modelima su se prilikom predstavljanja komada iz najnovije kolekcije na pisti priključili mali roboti koje je kreirao Italijanski institut za tehnologiju (IIT) kako bi proslavili rad italijanskih istraživača u robotskim tehnologijama i umjetnoj inteligenciji.

Roboti su na reviji korišteni kao centrirano umjetničko djelo kontrolirano iza kulisa, te su poslužili za predstavljanje modnih dodataka iz nove kolekcije.

U saradnji sa institutom za tehnologiju, revija modne kuće poslužila je kao podsjetnik da je budućnost blizu, korištenjem modela i robota za prezentaciju odjevnih komada, prenosi Elle magazin, prenosi Klix.

S obzirom na uslove pandemije, sedmica mode u Milanu je bila prilagođena koronavirusu te se održala virtuelno. Brend Dolce&Gabanna je reviju emitovao na web stranici brenda, kao i na društvenim mrežama.

Žene.ba