Najbolje jesenske destinacije za vikend putovanje

Uskoro nam stiže jesen i užurbana svakodnevica prepuna obveza i zadataka. No, to ne znači da vikende ne možemo iskoristiti do maksimuma i otisnuti se na kraća putovanja Europom! Lijepih europskih gradova zaista ne manjka, a kako se vrijeme mijenja, tako se i u gradovima mijenja atmosfera. S padom temperature sve nam je draže vrijeme provoditi u simpatičnim malim kafićima, obilaziti muzeje ili pak uživati u jesenskom izgledu ulica nekog novoga grada. U nastavku se nalazi odabir najboljih jesenskih destinacija u Europi u koje se možete uputiti sami, s prijateljima ili obitelji, a dobro raspoloženje, smijeh i zabava neće izostati!

Belgium, Bruges - September 26, 2015: View from the Rozenhoedkaai in Bruges with the Perez de Malvenda house and Belfort van Bruges in the background and number of peoples in the boats.

Brugge, Belgija

U potrazi ste za šarmantnim gradićem kao iz bajke? Brugge je onda savršeno mjesto za vas! Vijugave ulice i kanali, slatke kućice i restorani te fina hrana zadovoljit će i najzahtjevnije!

Vienna, Austria - March 21, 2014 : Hofburg palace and square view, people walking and fiaker with white horses in Vienna, Austria

Beč, Austrija

Čak i prije Adventa Beč je izvrsna destinacija za vikend putovanje. Topla čokolada, užurbani grad prepun ljudi i odlični muzeji razlozi su zbog kojih vrijedi posjetiti ovaj austrijski grad.

Prag, Češka

S Pragom će svi pivopije doći na svoje, a osim brojnih pivnica sam grad ima pregršt spomenika i mostova koje možete obilaziti, a u blizini se nalazi i pitoreskni gradić Český Krumlov koji će vas oboriti s nogu.

Nürnberg, Njemačka

Kamenom popločene ulice, miris pečenih kestena, ukusna kobasica, osvježavajuće pivo te parkovi u jesenskom ruhu sve su što nam treba za savršen jesenski vikend!

Cityscape image of Regensburg, Germany during sunset.

Regensburg, Njemačka

Vožnja Dunavom kroz Regensburg iskustvo je koje nećete tako brzo zaboraviti,  a sam grad je destinacija koju obavezno morate dodati na svoj popis mjesta za posjetiti ove jeseni.

Budapest. Hungary. Zrinyi Utca street and Saint Stephen`s Basilica.

Budimpešta, Mađarska

Termalne kupke, odlična hrana i predivne gradske ulice jamče vam dobar provod u glavnom gradu Mađarske.

Famous arch at the Praca do Comercio, Lisbon, Portugal

Lisabon, Portugal

Ako ste u potrazi za gradom s blažom klimom i bezbroj opcija po pitanju aktivnosti, Lisabon je vaš grad. Ako ga niste još nikada posjetili, odvojite barem tjedan dana za njega i nećete požaliti.

Jutarnji.hr