Najnevjerojatnije stvari koje potenciraju prekid

Ako ste mislili da su razlike među vama, ljubomora ili činjenica da se ne vidite koliko biste htjeli najvjerojatniji razlozi ljubavnih problema, nastavite čitati. Ove stvari itekako utječu na sreću u ljubavi, a nikada vam ne bi pale na pamet…

1. Najčešće koristite javni prijevoz. Kad se nakon cijelog dana na poslu ili faksu umorni i pod stresom vratite kući (nakon polusatnog ili dužeg truckanja u krcatom autobusu, tramvaju ili vlaku), vrlo je lako planuti na osobu s kojom ste u vezi. Rizik prekida u tom se slučaju povećava za vrtoglavih 40 posto.

2. Ovisni ste o mobitelu. Naravno da nije pristojno brbljati s mamom na telefon dok vam dečko navečer pokušava prepričati svoj dan, i to vjerojatno ne radite. Ali istraživanje sveučilišta u Essexu pokazalo je da će već sama prisutnost mobitela prouzročiti svađu ili prekid. Parovi su priznali da ih jako smeta ako je njihov partner ovisan o mobitelu, tj. stalno ga drži pokraj sebe i provjerava – jer drugu stranu to čini nesigurnom i sumnjičavom.

3. Vaš kućni ljubimac. Anketa provedena u Velikoj Britaniji pokazala je da 28 posto ljudi ne bi ušlo u vezu s osobom koja ima kućnog ljubimca, pogotovo ako on spava s njom u sobi. Ili – u krevetu.

4. Vi i njegova mama se jako dobro slažete. Studija Sveučilišta u Michiganu dokazala je da parovi imaju 20 posto više šansi za prekid ako se djevojka jako sprijatelji s dečkovim roditeljima. Priznajte da to niste očekivali. Činjenica da ste s dečkovom mamom u toplo-hladnim odnosima zapravo bi vam mogla pomoći.

Cosmopolitan.hr