Najnovija hit manikura- dipping nails

Dipping nails je nova tehnologija kojom učvršćujemo i produžujemo prirodne nokte. Metoda koja je podrijetlom iz Amerike zamjenjuje dosadašnju tehniku izrade noktiju gelom ili akrilom, a zbog višestrukih prednosti postaje sve popularnija i kod nas.

Pri izradi ove manikure ne koriste se primeri koji isušuju nokte, UV-lampe, električne i ostale brusilice. Koristi se baza, aktivator i sjaj koji se suše na zraku u kombinaciji s puderastim prahom koji sadrži titan, kalcij, vitamin E i kaučuk.

Materijali koji su se do sada koristili u svom sastavu su imali metakrilat koji je zaslužan za alergijske reakcije i  dehidraciju nokatne ploče što dovodi do pucanja i listanja ako se nokat pri korijenu ne tretira hranjivim uljima ili kremama. Tekućine koje se koriste pri izradi dipping manikure sadrže cijanoakrilat koji se koristi u medicini, točnije za lijepljenje rana umjesto šivanja te u  stomatologiji kod protetike zuba, tako da klijentice koje su imale alergijske reakcije na gel, akril ili trajni lak bez bojazni mogu napraviti ovo vrstu manikure.

Nokti su potpuno prirodnog izgleda – tanki, čvrsti i najvažnije od svega zdravi, jer ovom manikurom ne oštećujemo prirodan nokat što znači da je ovo zdrava alternativa tradicionalnom gelu i akrilu. Vrijeme izrade ovih noktiju ne razlikuje se od vremena potrebnog za skidanje i nanošenje trajnog laka.

Proces izrade je vrlo jednostavan, siguran i bezbolan, a efekt traje 3 do 6 sedmica. Dezinficirane nokte oblikujemo, potisnemo kožicu i matiramo nokat. Nanosimo baznu tekućinu, potom nokat uranjamo u prah. Postupak ponavljamo na svih deset prstiju. Ovisno željenoj duljini i stanju nokta, nanosimo 2-4 sloja. Kada smo zadovoljni debljinom proizvoda na noktu, nanosimo aktivator koji dodatno suši i učvršćuje. Nokte prema želji dodatno oblikujemo i nanosimo sjaj koji se suši dvije minute. Manikuru završavamo kao i uvijek uljem za njegu noktiju i hranjivim losionom.

Journal.hr