Najpopularnija frizura za 2019. godinu je pravo iznenađenje

Ono što je popularno na Pinterestu, obično postane hit i u stvarnom životu, a posljednji trendovi na društvenoj platformi, predviđaju godinu odvažnih frizura.

Prema najnovijim statistikama, broj pretraživanja pojma “baby bangs”, odnosno “kratke šiške”, porastao je za 51 posto pa s razlogom možemo vjerovati da će to biti najpopularnija frizura 2019.

Dosta iznenađujuće, zar ne? No vjerujemo da su nagloj popularnosti ove ne baš laskave frizure uvelike doprinijele slavne dame, poput Belle Hadid i Emme Watson, koje su je napravile još prošle godine.

Trend je najavila i revija modne kuće Miu Miu na Sedmici mode u Parizu na kojoj su sve manekenke imale, pogađate, kratke šiške!

Koliko kratke trebaju biti, nije definirano, važno je samo dan ne prelaze preko obrva, a ne trebaju biti ni ujednačene. Pozitivna strana ovog trenda jest što je dostupan svima, jer dužina ostatka kose nije bitna.

No morate biti svjesne i da ovo definitivno nije frizura koja stoji svima, pa se, prije nego je napravite, posavjetujte s frizerom. A čak i ako pogriješite s ovim lookom, zapamtite da su to samo šiške i da će kroz nekoliko sedmica narasti.

Index.hr