Nakon brojnih prigovora Harry napokon objasnio zašto on i Meghan koriste privatni avion

S obzirom na njihovo zalaganje za očuvanje okoliša, mnogi su ih prozvali licemjerima zbog korištenja privatnih leta.

Princ Harry odlučio je odgovoriti na kritike koje su njemu i njegovoj supruzi, Meghan Markle, uputili brojni svjetski mediji, ali i ostatak javnosti.  S obzirom na njihovo zalaganje za očuvanje okoliša, mnogi su ih prozvali licemjerima zbog korištenja mogućnosti privatnog leta.

Na predstavljanju Travelysta, inicijativu za održiva putovanja, koje se održalo u Amsterdamu, Harry je odlučio objasniti zašto umjesto komercijalnih letova on i njegova obitelj ipak biraju privatne letove. Čak četiri puta u samo 11 dana njegova je obitelj letila privatnim letom.  – Stigao sam danas ovdje komercijalnim letom. U 99 posto slučajeva putujem komercijalnim avionima. Povremeno su prilike takve da se moram pobrinuti za sigurnost svoje obitelji pa sam zato putovao privatnim letom. Doista je tako jednostavno – objasnio je Harry prisutnim novinarima.

Harry i Meghan sa sinom Archiejem otišli su na ljetovanje na Ibizu te posjetili poznatog pjevača i njihovog prijatelj, Eltona Johna. Pjevač se nakon prozivki kraljevskog para odlučio oglasiti te objasnio kako je privatni avion bila neophodna stvar zbog njihove sigurnosti.

Oglasili su se još neki ljudi iz svijeta slavnih, poput pjevačice Pink i voditeljice Ellen Degeneres, koja se također naljutila jer se vojvodi i vojvotkinji od Sussexa prigovara te ih se stalno negativno razvlači po medijima.  – Portia i ja upoznali smo princa Harryja i Meghan u Engleskoj kako bismo razgovarali o njihovom radu na očuvanju divljih životinja. Bili su najiskreniji, suosjećajni ljudi.

Zamislite da vas napadaju zbog svega što radite, kada sve što pokušavate učiniti je poboljšati svijet – napisala je voditeljica na društvenim mrežama.

Večernji.ba