Nastavak skandala koji potresa SAD

Nakon što je svjetskim medijima odjeknula vijest kako su čak dvije poznate glumice, 54-godišnja Lori Loughlin i 56-godišnja Felicity Huffman, upletene u skandal gdje su pomoću posrednika krivotvorile dokumente djece, uključujući rezultate njihovih ispita, kako bi im olakšali upis na prestižne fakultete, ova je saga dobila svoj nastavak.

 | Author: ProfimediaPROFIMEDIA.

Naime, zvijezda serije ‘Puna kuća’, Lori Loughlin i njezin suprug su uhićeni radi davanja mita u iznosu od pola milijuna dolara, a sada su se njihove kćeri Olivia i Bella navodno ispisale s prestižnog Sveučilišta Južne Kalifornije (USC). Kako je izvor blizak obitelji rekao za TMZ, 19-godišnja Olivia i 20-godišnja Bella, bojale su se da bi postale žrtve vršnjačkog nasilja, pa su svojevoljno odlučile prestati pohađati spomenuti fakultet.

 | Author: ProfimediaPROFIMEDIA.

Njihovi im roditelji navodno pružaju punu podršku, a upis na neko drugo sveučilište trenutno im nije u planu. Zbog ovog skandala, Olivia, koja je influencerica i vlogerica, ostala je bez dva sponzora. Naime, s njom su suradnju otkazale tvrtka Sephora te tvrtka Tresemme, koja ima proizvode za njegu kose.

Podsjetimo, protiv Williama Singera, 59-godišnjaka koji stoji iza cijelog skandala, podignute su četiri optužnice, među kojima su i iznuđivanje te pranje novca, priznao je odgovornost. Njegova kriminalna organizacija je navodno primila ukupno 25 miliona dolara od roditelja koji su željeli da njihova djeca pohađaju prestižna sveučilišta poput Yalea, Georgetowna, Stanforda, Sveučilišta Južne Kalifornije (ISC), UCLA-a i Wake Foresta. Ukupno su 33 roditelja optužena da su se obratila Singeru i platili mu od 200 hiljada do šest i pol miliona dolara.