Nježni i prirodni proizvodi za čišćenje masne kože

Masnu kožu lako je prepoznati po pretjeranoj količini ulja i sjaju koji u samo nekoliko minuta može uništiti savršen make up. Neugledni sjaj posljedica je pretjerane aktivnosti žlijezda lojnica koje proizvode velike količine sebuma. Pretjerana količina masnoća na koži zatvara pore pa se nakupljaju nečistoće što rezultira aknama i bubuljicama. Također, još jedna loša strana masne kože su proširene pore, ali i sklonost dehidrataciji. Sve je to čini problematičnom pa je njezi masne kože važno pažljivo pristupiti.

Iako su uzroci masne kože mnogobrojni, od neuravnoteženih hormona, genetike do nepravilne prehrane, postoje beauty rituali koji mogu ublažiti neželjeni sjaj i pretjerane slojeve masnoća svesti na minimum. Uz pravilnu prehranu, mnogo vode, neophodni su kozmetički pripravci za adekvatno čišćenje masne kože. Je li pametnije upotrebljavati gel za čišćenje lica, tonik, pjenu ili mlijeko? Pravilan odabir kreme i učestalost čišćenja, također je vječno pitanje kada je njega masne kože u pitanju. Najčešća beauty greška je upotreba preagresivnih sredstava za čišćenje koji doprinose dehidriranosti, a ne pružaju dovoljno hranjivih sastojaka. Dermatolozi naglašavaju kako je izuzetno važno odabrati nježne proizvode na bazi vode koji njeguju i u isto vrijeme hidriraju, koji u sebi sadrže prirodne umirujuće sastojke i balansiraju količinu sebuma.

ČIŠĆENJE LICA SALICILNOM KISELINOM
Citrusna mirisna vodica za čišćenje lica s ekstraktom čajevca idealna je za problematičnu masnu kožu. Cilj ove formule je otopiti višak sebuma u začepljenim porama. Salicilna kiselina nježno eksfolira mrtve stanice, a niacinamid poboljšava teksturu i ton kože. Ovaj spoj rješava sve probleme s aknama u svim fazama njihovog nastajanja.

ČIŠĆENJE NJEŽNOM PJENOM
Nježna pjena za čišćenje lica koja ne isušuje kožu, ali uklanja višak masnoće. U kombinaciji s hidratantnom kremom odlična je kombinacija za svakodnevnu njegu.

ČIŠĆENJE NA BAZI DRVENOG UGLJENA
Tonik za čišćenje lica na bazi drvenog ugljena je savršen za uklanjanje mitesera i nečistoća. Drveni ugljen detoksicira i izvlači sve nakupine iz pora. Salicilna kiselina ljušti mrtve površinske stanice i tretira nepravilnosti na koži.

ČIŠĆENJE DNEVNOM LAGANOM PJENOM
Lagana formula ne isušuje kožu, tretira akne i djeluje antibakterijski. oslobođa fulikularna začepljenja i djeluje na uravnoteženost sebuma. Sadrži i male količine sumpora koji utječu na akne.

Journal.hr