Nova kolekcija Emine Husedžinović-Ibrahimović nadahnuta bh. naslijeđem

U dvadeset godina, kroz stotine kreacija i veliki broj održanih revija i projekata modna dizajnerica Emina Husedžinović-Ibrahimović još uvijek kreira s jednakom posvećenošću i strašću prema dizajniranju odjevnih komada u kojima će se žene osjećati ženstveno i moćno, romantično i nezaustavljivo.

Emina Husedžinović-Ibrahimović danas je jedna od najuspješnijih bosanskohercegovačkih modnih dizajnera.

Još jednu posebnu modnu priču Emina je ispričala je kroz svoju najnoviju “Urban-Etno” kolekciju od čijeg nas predstavljanja u Bosankom kulturnom centru dijeli tek nekoliko dana. Nova kolekcija design by emina pod nazivom “Urban-Etno” nadahnuta je bosanskohercegovačkim naslijeđem i folklorom u savremenom vidu odijevanja.

Poznati kujundžija Omar Krasnić na originalan način upotpunjuje njene kreacije svojim nakitom i modnim dodacima, i samim tim tema bosanskohercegovačke etnologije je zaokružena upravo zanatom koji izumire. Diaz Kova virtuoz za izradu kožnih torba i kožne galanterije upotpunjuje simbiozu ova tri umjetnika. U sklopu revije ćemo moći vidjeti i izložbu Omara Krasnića, Diaza Kove i fotografija Seada Šašivarevića. Umjetnost, kreativnost, inspiracija su motivi kojim se bavi tim #designbyemina.

Ovaj project su podržali: Turistička zajednica KS, Federalno ministarstvo kulture i sporta, Ministarstvo kulture i sporta KS i Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti Sarajevo.

Revija će biti održana u subotu, 7. decembra 2019. godine s početkom u 20:00 sati u Bosanskom kulturnom centru, prenosi Klix.ba.

Žene.ba