Novi dokumentarac o Amy Winehouse će biti objavljen na desetu godišnjicu njene smrti

Godišnjica smrti pjevačice Amy Winehouse će biti obilježena emitovanjem dokumentarnog filma na BBC Two kanalu kasnije ove godine. Amy Winehouse: 10 Years On će se fokusirati na njen turbulentni život i sve što je ostavila iza sebe.

Film je uglavnom ispričan sa stanovišta njene majke Janis Winehouse, a u njemu se nalaze i ostali članovi porodice i prijatelji koji dijele svoja sjećanja na pjevačicu. Biće prikazan i do sada neviđen materijal koji je ustupila njena porodica, prenosi Klix.

“Janis živi sa multiplom sklerozom, bolešću zbog koje može zaboraviti detalje iz života svoje kćerke i zato želi snimiti ovaj dokumentarac”, navodi se u saopćenju BBC-a.

Njena majka se veseli emitovanju dokumentarca.

“Ne osjećam da je svijet poznavao pravu Amy, onu koju sam odgojila i radujem se prilici da pružim dublji uvid u ono što je ona zaista bila”, izjavila je Janis Winehouse.

Režiser Asif Kapadia je 2015. godine objavio dokumentarac Amy, koji se također bavio životom ove britanske zvijezde. Mnogi kritičari su filmu dali visoke ocjene, ali je njen otac, Mitch Winehouse, rekao da sadrži mnogo neistina.

Amy Winehouse: 10 Years On je dio serije emisija kojima se slavi njeno stvaralaštvo i obilježava prerana smrt. BBC Radio 2 će se fokusirati na utjecaj Amy na buduće generacije kantautorica, dok će Radio 1 podsjetiti na njene najupečatljivije izvedbe.

Žene.ba